Inspiratiemap

Van escaperooms tot dansende potloden, we bundelden de favoriete wetenschap- en technieklessen van leerkrachten voor leerkrachten in de Inspiratiemap.

Beste voorbeelden

De afgelopen jaren ging Jet-Net op zoek naar de beste voorbeelden en beste ideeën van scholen over wetenschap en techniek in hun onderwijs. En die waren er volop. Honderden scholen met inspirerende plannen meldden zich aan voor de TechniekTrofee. En wat een diversiteit aan creatieve ideeën lieten ze zien: van een Verwonderlab tot een Techniekhuisje en van een Stoere Beroepen-project tot een heuse Missie naar Mars. Door de jaren heen groeide het aantal aanmeldingen en werden de voorbeelden en ideeën ambitieuzer. Op al deze scholen bruist het van de energie. Een teken dat W&T op steeds meer scholen een vaste plek krijgt en wordt gezien als een goede manier om de talenten van kinderen te ontwikkelen.

Ruim 20 lesideeën

Ruim 20 van die scholen werden uiteindelijk genomineerd voor de prijs. Bij hen gingen we langs om hun favoriete lesidee op te halen voor de Inspiratiemap. Geweldige lessen heeft dat opgeleverd, van een superbreinquiz tot een compleet huisontwerp met lichtplan. Er zijn in totaal 25 lesideeën waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen lessen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Zo vind je altijd iets dat geschikt is voor jouw klas!

Opbouw van de les

Bouw een burcht voor Bever, leer samen over sterrenbeelden of denk samen na over het communicatiemiddel van de toekomst. Bij elke les staat beschreven voor welke groep deze geschikt is, welke lesdoelen gehaald kunnen worden met het uitvoeren van de les en bij welke kerndoelen de les aansluit. Daarnaast wordt er een indicatie van de tijdsduur gegeven, een lijstje met benodigdheden en hulp bij het voorbereiden. Zodat je meteen aan de slag kunt. Laat je inspireren!

Aanvragen

Klik op onderstaande button om de inspiratiemap te downloaden.

Inspiratiemap