Samenwerken met het primair onderwijs

Door samen te werken met basisscholen in de regio kun je basisschoolleerlingen laten kennismaken met jouw bedrijf en met techniek en technologie. Dat is belangrijk, want uit onderzoek naar de ontwikkeling van bètaberoepsbeelden blijkt dat kinderen tussen de 7 en 14 jaar al kiezen binnen welk gebied hun toekomstige carrièremogelijkheden liggen. Daarbij wijzen ze ook beroepen af die eigenlijk prima bij hen passen. In deze folder vind je nog meer redenen om als bedrijf samen te werken met basisscholen.

Effectief samenwerken

Hoe kun je effectief samenwerken met basisscholen? Om je daarbij te helpen hebben we een tool ontwikkeld: de Routeplanner. In de Routeplanner vind je overzichtelijk alle stappen die je als bedrijf kan nemen met behulp van de handige tools die wij de afgelopen jaren ontwikkelden. Voor een optimale samenwerking, of je nu net begint of al een tijdje bezig bent en verdieping wilt.

Het bedrijfsbezoek

Een bedrijfsbezoek of gastles laat kinderen zien hoe leuk en uitdagend het is om met techniek bezig te zijn. Door rolmodellen te betrekken bij het bedrijfsbezoek, zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers, geef je jonge kinderen het beeld dat een loopbaan in de techniek voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast kan een bezoek aan een technisch bedrijf ervoor zorgen dat jonge kinderen een breder en positiever beeld krijgen van een loopbaan in de techniek.

Meedoen aan een evenement

Vakkanjer Junior is een uitvindwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen ontwikkelen innovatieve ideeën en bedenken oplossingen voor een echte uitdaging van een echte opdrachtgever. Als bedrijf neem je actief deel aan Vakkanjers als coach van een team. De coach geeft feedback op het idee of ontwerp en kan het team ook verder helpen. Meer weten over Vakkanjer Junior? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie over Vakkanjer Junior.

Girls’ Day

Tijdens Girls’ Day openen tal van technische bedrijven hun deuren speciaal voor meiden van 10 tot 15 jaar. Girls’ Day wordt ieder jaar georganiseerd door VHTO – Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel van deze dag is meiden te enthousiasmeren voor een opleiding en baan in de techniek.

Als bedrijf deelnemen aan Girls’ Day? Kijk hier voor meer informatie.