Bedrijfsbezoek

Een bedrijfsbezoek laat kinderen zien hoe uitdagend en leuk het is om met techniek bezig te zijn. Door rolmodellen te betrekken bij het bedrijfsbezoek, zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers, geef je jonge kinderen het beeld dat een loopbaan in de techniek voor iedereen tot de mogelijkheden behoort.

Positiever beeld van technische loopbaan

Een bezoek aan een technisch bedrijf kan ervoor zorgen dat jonge kinderen een breder en positiever beeld krijgen van een loopbaan in de techniek. Dat blijkt uit Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Het organiseren van een bedrijfsbezoek kan er voor zorgen dat jouw bedrijf de nodige aandacht krijgt. Maar ook dat er uiteindelijk meer jongeren kiezen voor een loopbaan in de techniek. Samenwerken met het primair onderwijs in de regio kan dus al door het faciliteren van bedrijfsbezoeken in je bedrijf.

Goede voorbereiding

Een geslaagd bedrijfsbezoek organiseren begint met een goede voorbereiding. Een deel daarvan ligt bij de school, maar je kunt als bedrijf ook allerlei praktische zaken regelen om het bezoek soepel te laten verlopen. Ook kun je de school alvast helpen de leerlingen op het bezoek voor te bereiden. Waar moet je aan denken en wat mag je zeker niet vergeten? We helpen je graag vooruit met praktijkvoorbeelden, tips, een checklist en een opzet voor een draaiboek. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie.

Bedrijfsbezoek voorbereiden Bedrijfsbezoek organiseren