• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 september 2019

  Vanaf september veel nieuwe inspiratie, tips en tools voor scholen en bedrijven

  Ons aanbod is uitgebreid! Op onze website vind je nu volop informatie, materialen, tips en inspiratie om jongeren beter te bereiken en te enthousiasmeren voor de techniek. Zo geven we een antwoord op de technische uitdagingen van de toekomst. Een kleine greep uit de nieuwe materialen vind je hieronder, maar ga vooral op onderzoek uit op onze website. Er is nog veel meer!

  Gastlessen voor voortgezet én primair onderwijs

  Laat je leerlingen kennismaken met de wereld van techniek en technologie! Op het Jet-Net & TechNet Loket kom je als middelbare school gemakkelijk in contact met bedrijven in de regio. Zo wordt een gastles of bedrijfsbezoek organiseren een stuk eenvoudiger. Ook voor het primair onderwijs ondersteunen we bij het organiseren van een gastles of bedrijfsbezoek. Gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn uitstekende activiteiten om leerlingen de werkpraktijk te laten zien en ervaren. Daardoor kunnen zij zich een concreter beeld vormen van techniek, technologie en de mogelijkheden binnen de technische sector. Dit helpt hen bij de oriëntatie voor later.

  Verdieping vind je in de whitepapers

  We hebben diverse whitepapers aan onze website toegevoegd, over zowel primair als voortgezet onderwijs. Wil je bijvoorbeeld alles weten over hoe je ouders kun betrekken bij LOB? Lees dan de whitepaper ‘LOB, ouders en techniek’. Of wil je beginnen met W&T in op jouw basisschool? Bekijk dan eens de whitepaper ‘W&T Lesideeën’. Of hoe doe je een subsidieaanvraag voor W&T onderwijs?  De whitepaper ‘Financiering van wetenschap en techniek in het basisonderwijs’ bevat handige tips hiervoor.

  Leuke W&T-lessen in de Inspiratiemap

  We willen je graag inspireren om leuke W&T-lessen te geven. De Inspiratiemap bevat 22 mooie lesvoorbeelden die je kunt downloaden. Leerkrachten die eerder hebben meegedaan aan de TechniekTrofee en actief zijn op W&T-gebied, hebben hun favoriete lesvoorbeeld ingestuurd. Deze favoriete W&T-lessen van leerkrachten voor leerkrachten kunnen je volop inspiratie bieden!

  Help leerlingen kiezen met EHBTO

  Wat weten jouw leerlingen over werken in de techniek? Door zelf op onderzoek uit te gaan kunnen middelbare scholieren zich een beter beeld vormen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsbezoeken, stages of voorlichtingsbijeenkomsten. Eerste Hulp Bij Techniekoriëntatie (EHBTO) helpt jou en je leerlingen bij de voorbereiding en reflectie van Loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB) activiteiten. Het is een set boekjes met praktische, loopbaangerichte vragen. Je gebruikt deze vragen als inspiratie bij gesprekken met leerlingen over LOB-activiteiten.

  Meteen aan de slag met Aha in de klas

  Hoe kun je gebouwen rolstoelvriendelijk maken? Hoe zorgen we dat verkeer geen last meer heeft van winters weer? Kunnen we zonder zomertijd? Zomaar een greep uit de vragen op de Aha!-vragengenerator waarmee jouw basisschoolleerlingen op onderzoek kunnen gaan. De Aha!-vragengenerator is een praktische tool met kosteloze en inspirerende lesideeën van zo’n 15 minuten voor op het digibord. Perfect om onderzoekend en ontwerpend te leren!

  Vakmanschap ontdekken met Vakkanjers

  Laat vmbo’ers hun vakmanschap ontdekken met Vakkanjers! Met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever. Dit schooljaar is de opdrachtgever de Johan Cruyff Foundation. In de challenge voor 2019-2020: ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer