Vakkanjers

Vmbo’ers ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit doen zij met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever. Voor het schooljaar 2020-2021 is de opdrachtgever het Wereld Natuur Fonds!

Vakkanjer Challenge 2020-2021: WWF Wildlife Challenge

In de challenge voor 2020-2021 ‘WWF Wildlife Challenge’ daagt het Wereld Natuurfonds  leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven. De problemen waar de natuur mee kampt, worden voornamelijk door menselijk gedrag veroorzaakt. Hoe erg dit ook is, het biedt tegelijk een voordeel: wij kunnen ook de oplossing vormen. Een goed moment voor het Wereld Natuur Fonds en Vakkanjers om in het schooljaar 2020-2021 de handen ineen te slaan. Samen proberen we natuurbeschermende oplossingen te vinden rond toenemende mens-dier conflicten.

Verschillende opdrachten en aanmelden

In de WWF Wildlife Challenge krijgen de Vakkanjer-teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Bekijk de video hierboven voor een korte uitleg. Leerlingen uit groep 7 en 8 bedenken bijvoorbeeld innovatieve oplossingen ter vermindering van het mens-dier conflict. Derde- en vierdejaars vmbo’ers ontwikkelen en bouwen de ultieme camera-trap. Wil je meer weten over de verschillende opdrachten? Bekijk ze op www.vakkanjers.nl/wwf. Ben je al helemaal overtuigd en zit in jouw klas het ultieme team voor deze opdracht? Geef ze op via de website van Vakkanjers!

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om de instroom van goed opgeleide vakmensen te stimuleren. Technische bedrijven hebben volop uitdagende banen voor zulke talenten. Vakmensen die niet alleen technisch onderlegd zijn, maar juist ook beschikken over andere competenties. Met Vakkanjers werken scholen en bedrijven samen aan het verbeteren van de technische vaardigheden én aan de persoonlijke ontwikkeling van de jonge deelnemers.