• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar Jet-Net samen met de hogeschool Windesheim en gastheer Perron038 voor 400 leerlingen deze tweedaagse editie verzorgt. Donderdag vindt de editie in Alkmaar plaats in samenwerking met Techportal, Bètapartners en Hogeschool Inholland. 

  Twee dagen lang, 4 dagdelen, met 4 workshops per dagdeel maken de leerlingen van 12 scholen uit het noorden van het land in Zwolle kennis met technologie. Leerlingen komen hierdoor écht in aanraking met de praktijk. 11 deelnemende bedrijven hebben een workshop van 30 minuten voorbereid waarin de leerlingen bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

  Kleine workshop, grote impact

  Ivo Solinger van Jet-Net geeft ze tijdens de plenaire aftrap een duidelijk boodschap mee: “Jullie gaan vandaag tijdens de workshops met een kleine opdracht aan de slag, maar besef wel wat zo’n kleine opdracht in het groot kan betekenen voor onze maatschappij, het klimaat, onze economie en de industrie.” Er worden voorbeelden getoond van grote bouwprojecten, impactvolle innovaties en  uitvindingen die ons leven voorgoed veranderen. Want: in de techniek ben je dag in dag uit bezig met vooruitgang!

  Ivo Solinger verzorgt de aftrap van de Career Days in Zwolle

  Actuele vraagstukken

  Donderdag gaan bij InHolland in Alkmaar de workshops van start. Er zijn onder andere workshops zoals ‘Hoe overleef ik een botsing?’, ‘Bouw een game met behulp van AI’, ‘Waarom onze wc doorspoelen met schoon drinkwater?’ en ‘Wie bouwt de meest efficiënte fabriek’.

  Wil je meer weten over de Career Days? Alle info is te vinden op de website van Beleef je Beroep (Zwolle) en Bètapartners (Alkmaar).

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer