• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar Jet-Net samen met de hogeschool Windesheim en gastheer Perron038 voor 400 leerlingen deze tweedaagse editie verzorgt. Donderdag vindt de editie in Alkmaar plaats in samenwerking met Techportal, Bètapartners en Hogeschool Inholland. 

    Twee dagen lang, 4 dagdelen, met 4 workshops per dagdeel maken de leerlingen van 12 scholen uit het noorden van het land in Zwolle kennis met technologie. Leerlingen komen hierdoor écht in aanraking met de praktijk. 11 deelnemende bedrijven hebben een workshop van 30 minuten voorbereid waarin de leerlingen bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

    Kleine workshop, grote impact

    Ivo Solinger van Jet-Net geeft ze tijdens de plenaire aftrap een duidelijk boodschap mee: “Jullie gaan vandaag tijdens de workshops met een kleine opdracht aan de slag, maar besef wel wat zo’n kleine opdracht in het groot kan betekenen voor onze maatschappij, het klimaat, onze economie en de industrie.” Er worden voorbeelden getoond van grote bouwprojecten, impactvolle innovaties en  uitvindingen die ons leven voorgoed veranderen. Want: in de techniek ben je dag in dag uit bezig met vooruitgang!

    Ivo Solinger verzorgt de aftrap van de Career Days in Zwolle

    Actuele vraagstukken

    Donderdag gaan bij InHolland in Alkmaar de workshops van start. Er zijn onder andere workshops zoals ‘Hoe overleef ik een botsing?’, ‘Bouw een game met behulp van AI’, ‘Waarom onze wc doorspoelen met schoon drinkwater?’ en ‘Wie bouwt de meest efficiënte fabriek’.

    Wil je meer weten over de Career Days? Alle info is te vinden op de website van Beleef je Beroep (Zwolle) en Bètapartners (Alkmaar).

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer