• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    02 april 2021

    Webinars 7 werelden van techniek voor docenten: laat leerlingen techniek ontdekken

    Met de 7 werelden van techniek laat je leerlingen op een aansprekende manier zien hoe divers techniek en technologie is. Dit is heel bruikbaar voor je lessen en voor LOB-activiteiten. Je kunt je kosteloos inschrijven voor twee online activiteiten die we organiseren waarbij je je leerlingen kunt laten ontdekken welke wereld bij hen past.

    Online workshop 7 werelden van techniek (60 min)

    Dat techniek ‘iets met mensen’ is – de kleur op je muur, je lievelingschocola en je favoriete festival – daar denken leerlingen niet zo snel aan. Hoe laat je nu op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhouden? Hoe leg je de koppeling met wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? En hoe maak je de vertaalslag van de werkzaamheden in een bedrijf naar een aansprekende context voor leerlingen? In de workshop 7 werelden van techniek leer je je hoe je leerlingen de brede mogelijkheden in de techniek kunt laten ontdekken en kunt aansluiten op hun leefwereld en interesses.

    Datum  Tijd
    do 22 april 16:00 – 17:00
    ma 17 mei 13:00 – 14.00
    di 8 juni 08:15 – 09:15


    Voor wie:
    docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren of communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs die willen kennismaken met de 7 werelden van techniek. Ook voor iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving.


    Dit kun je verwachten:

    • Maak kennis met het model van de 7 werelden van techniek en wat deze werelden inhouden
    • Ontdek hoe dit model een breder beeld geeft van techniek en technologie
    • Leer hoe je de belevingswereld van jongeren als uitgangspunt neemt en hoe je context kunt geven aan jouw beroepsoriënterende activiteiten en lessen.
    • Zie hoe anderen dit model hebben toegepast
    • Breng door middel van een interactieve opdracht de theorie in de praktijk.

    Aanmelden:
    Meld je aan via het formulier voor de online workshop 7 werelden van techniek (onderaan de betreffende webpagina).

    Nieuw: webinar Expeditie 7 werelden van techniek (45 min)

    Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. Een mooie aanvulling op het LOB-programma van jouw school! Met leuke en inspirerende video’s breng je met de Expeditie de beroepspraktijk naar je leerlingen toe. Met de opdrachten – die allemaal gemakkelijk ook thuis uit te voeren zijn – ervaren ze met welke uitdagingen bedrijven in de verschillende werelden te maken hebben. En geeft het ze welkome afwisseling binnen het reguliere online lesprogramma.
    Om docenten, LOB-coördinatoren en decanen te helpen bij het effectief inzetten van de Expeditie in hun onderwijs en LOB-activiteiten, organiseert Jet-Net & TechNet een webinar. In een korte sessie van zo’n 45 minuten, maak je kennis met de 7 werelden van techniek, de Expeditie en hoe je dit eenvoudig kunt toepassen in een van je lessen.

    Datum   Tijd
    Dinsdag 18 mei 16.00 – 16:45 uur
    Voor wie: docenten, LOB-coördinatoren en decanen van bovenbouw vmbo, havo en vwo, die reeds bekend zijn met de 7 werelden van techniek en die meer uitleg willen over de specifieke toepassing van de Expeditie 7 werelden van techniek.

     

    Aanmelden:
    Meld je aan via het formulier voor de webinar Expeditie 7 werelden van techniek (onderaan de betreffende webpagina).

     

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer