Expeditie 7 werelden van techniek

Doe met jouw klas mee aan de Expeditie 7 werelden van techniek. Dit is een digitaal platform voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. Een mooie aanvulling op het LOB-programma van jouw school. Met de Expeditie haal je de belevingswereld van de beroepspraktijk je klaslokaal binnen. Zo enthousiasmeer je leerlingen in de klas over wat technologie is. Ook maken ze kennis met wie er in deze sector werken én inzicht geven in wat zij er zelf mee kunnen.

Aanmelden en meedoen

Wil je met jouw leerlingen de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren? Schrijf je dan nu in via onderstaande button ‘Toon formulier’ en ga direct aan de slag! Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met de link naar de Expeditie 7 werelden van techniek. Hier vind je onder andere de docentenhandleiding, de TechCheck én 7 lesbrieven – voor iedere wereld één – met mooie doe-opdrachten.

Over de 7 werelden van techniek

De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Maar het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek.