Leerlingen op expeditie naar de 7 werelden van techniek

Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. Een mooie aanvulling op het LOB-programma van jouw school! Met de Expeditie haal je de belevingswereld van de beroepspraktijk je klaslokaal binnen. Zo enthousiasmeer je leerlingen in de klas over wat technologie is. Ook maken ze kennis met wie er in deze sector werken en krijgen ze inzicht in wat zij er zelf mee kunnen. Dit is een nieuwe vorm van Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB) om jongeren te inspireren voor technologie en de beroepen van morgen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de video!

Aanmelden en meedoen

Wil je met jouw leerlingen de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren?

Schrijf je dan nu in via onderstaande button ‘Toon formulier’ en ga direct aan de slag! Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met de link naar de Expeditie 7 werelden van techniek. Hier vind je onder andere de docentenhandleiding, de TechCheck én 7 lesbrieven – voor iedere wereld één – met mooie doe-opdrachten.

Meer over dit interactieve platform

Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken de leerlingen een digitale reis langs de 7 werelden van techniek. In elke wereld maken zij kennis met technische bedrijven uit de diverse bèta & technieksector. Het wordt een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Leerlingen krijgen hierdoor inzicht in welke wereld het beste bij hen past en wat voor toekomstmogelijkheden dit hen biedt.

Over de 7 werelden van techniek

De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Maar het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.