• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  15 februari 2021

  Jet-Net & TechNet Routeplanner: brengt de samenwerking tussen school en bedrijf van A naar B

  Een goede samenwerking tussen scholen en technische bedrijven is goud waard: je inspireert samen jongeren voor wetenschap, techniek en technologie, laat zien welke technische bedrijven en mensen er in de regio actief zijn en draagt zo bij aan de technologische toekomst van Nederland. Maar hoe doe je dat precies, effectief samenwerken met een school of bedrijf? Gebruik daarvoor de Routeplanner van Jet-Net & TechNet

  In de Routeplanner vind je overzichtelijk alle stappen die je als school of bedrijf kan nemen met behulp van de handige tools die wij de afgelopen jaren ontwikkelden. Voor een optimale samenwerking, of je nu net begint of al een tijdje bezig bent en verdieping wilt. Peter Princen van Tal Techniek ging je al voor en deelt zijn ervaringen in de routeplanner. Peter: “Het is voor ons bedrijf en voor de hele technische sector enorm belangrijk dat leerlingen kunnen proeven of de techniek iets voor ze is. Jonge vakmensen zijn hard nodig. Daarom zetten we de deuren graag open als een school bij ons aanklopt.” Aan de slag met de Routeplanner dus!

  Handige tips en tools voor bedrijven

  Jet-Net & TechNet helpt jouw bedrijf in contact te komen met basisscholen en middelbare scholen om een mooie samenwerking aan te gaan. We bieden informatie, activiteiten, materialen, tips en inspiratie. Deze handige tools helpen je om jong talent op een positieve manier in aanraking te brengen met techniek en technologie. Daardoor wordt de kans groter dat ze later bewust kiezen voor een technische loopbaan. Zo geef je samen met het onderwijs een antwoord op de technische uitdagingen van de toekomst.

  Tips & tricks voor scholen

  Wil je je leerlingen laten ervaren hoe belangrijk techniek en wetenschap in onze maatschappij zijn? Door samen te werken met bedrijven kun je techniek en het belang van onderzoekende en ontwerpende vaardigheden goed tastbaar maken voor leerlingen. Daarnaast is samenwerken met bedrijven onmisbaar in een goed LOB-programma, het helpt leerlingen een beeld te vormen over hun eigen toekomstmogelijkheden en daar goede keuzes in te maken. Maak daarom gebruik van ons aanbod voor basisscholen en middelbare scholen.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 09 mei 2022

  “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren”

  Op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 is het Game On in de regio West-Brabant! Tijdens deze...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2022

  Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

  Op donderdag 21 april was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd...

  Lees meer
  Nieuws - 14 april 2022

  Don Bosco College: ‘Een gastles die volledig aansluit op onze technische leerlijn’ 

  Jongeren enthousiast maken voor de techniek. Hoe doe je dat? Bedrijven die actief zijn in de technische sector...

  Lees meer