• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    02 april 2021

    “Geweldig, eindelijk weer een fysieke Inspiratieworkshop”

    Sinds de basisscholen open zijn, geven techniekcoaches weer Inspiratieworkshops op school. Wat voorheen gewoon was, voelt nu heel erg bijzonder. Dat blijkt uit een spontaan bericht van techniekcoach Louis Bekker die uit zichzelf in al zijn enthousiasme deelt waarom hij en andere techniekcoaches staan te springen om basisscholen te ondersteunen bij het geven van goed wetenschap- en techniekonderwijs en wat dit teweegbrengt bij de school:

    Verder op weg helpen

    “Geweldig, eindelijk weer een fysieke Inspiratieworkshop mogen geven voor de docenten van een basisschool in Hoek van Holland. Veel hadden ze er al over nagedacht en zelfs een technieklokaal ingericht, daarbij alvast wat technische hulpmiddelen aangeschaft en een enthousiast team samengesteld. De school had een nieuwe naam gekregen en was helemaal opgeknapt, er was zelfs een heuse glijbaan van de 1ste verdieping naar de begane grond voor de leerlingen. Maar toen kwam de vraag “wat is de volgende stap?” Gelukkig kwamen ze toen in aanraking met Jet-Net & TechNet. Want de techniekcoaches kunnen het docententeam verder op weg helpen met Wetenschap & Techniek (W&T) onder te brengen in het reguliere onderwijs en de Inspiratie workshop bleek een goede eerste stap te zijn. De docenten gingen na de workshop direct aan de slag om Inspiratielessen van Jet-Net & TechNet uit te zoeken voor hun leerlingen en om zelf meer te ervaren wat Jet-Net & TechNet ze kan bieden om W&T onderwijs in te gaan bedden in het curriculum. In de Inspiratieworkshop ervaren de docenten zelf de didactiek van onderzoeken en ontwerpen (O&O). Het voelde voor mij aan als een eerste stap terug naar het ‘normaal’ waarin wij als techniekcoaches weer vol aan de slag kunnen gaan in alle basisscholen in Nederland.”

    Wil jij ook zo’n enthousiaste techniekcoach om je school verder te helpen met W&T-onderwijs? Boek dan een Inspiratieles, een Inspiratieworkshop of een workshop W&T-actieplan.

     

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer