• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    08 maart 2021

    Gek op techniek? Word techniekcoach!

    Weet jij veel van techniek en kan je dit op een enthousiaste manier over brengen op leerkrachten of juist op basisschoolleerlingen? Reageer dan op een van de vrijwilligersvacatures als techniekcoach. Of je nou opticien, timmerman, installatiemonteur, goudsmid, laborant of techniekdocent bent, wij zoeken jou!

    Onze levens bestaan uit techniek. En toch is techniek nog niet verankerd in ons onderwijs. Het goede nieuws is dat jíj daar verandering in kan brengen. Met jouw ervaring, kennis en enthousiasme kan je basisscholen helpen om techniek in de lessen te brengen. We zoeken mensen door heel Nederland en hebben de volgende twee vacatures:

    Vacature: techniekcoach inspiratielessen in de klas

    Kan jij goed omgaan met kinderen van alle leeftijden? Ben jij een ster in ingewikkelde dingen uitleggen in jip-en-janneketaal? En wil jij over tien jaar horen dat jouw inspiratieles ervoor gezorgd heeft dat een kind voor een technische opleiding heeft gekozen? Wordt dan techniekcoach inspiratielessen en geef techniekles aan basisschoolkinderen!

    Jij begint de les door te vertellen over je werk – natuurlijk gelinkt aan het vooraf afgesproken onderwerp. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met datzelfde onderwerp. Er is veel ruimte voor interactie, dus gebruik jouw expertise vooral om creatieve invalshoeken aan te reiken. De lessen duren een tot anderhalf uur, in die tijd wakker je niet alleen het vuurtje aan bij kinderen, maar ook de leerkracht door ze zo te inspireren dat zij of hij het de volgende keer zelf kan doen. Uiteraard krijg je uitgebreide training, een onkostenvergoeding en bepaal je zelf je beschikbaarheid.

    Solliciteren en meer informatie

    Vacature: techniekcoach inspiratieworkshops voor onderwijsteams

    Wil jij docenten in het onderwijs enthousiast maken over techniek? Wil jij meer technieklessen op basisscholen in Nederland? En wil je bijdragen aan een de technische toekomst van Nederland? Zet jouw kennis dan in voor een beter wereld en geef als techniekcoach inspiratieworkshops aan docententeams!

    De workshops die je geeft zijn gebaseerd op ervaringsleren. Je houdt eerst een praatje over jouw eigen werk en expertise, maar je bent niet de hele tijd aan het woord. Na jouw korte uitleg gaat het docententeam zelf aan de slag. Jij vraagt de leerkrachten om iets te ontwerpen en te bouwen. Zo help jij ze ervaren hoe makkelijk en leuk het is om techniek in de klas te geven. Uiteraard krijg je uitgebreide training, een onkostenvergoeding en bepaal je zelf je beschikbaarheid.

    Solliciteren en meer informatie

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer