• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  23 maart 2022

  “Door de Expeditie 7 werelden van techniek zien leerlingen dat techniek overal is”

  “De wereld van techniek is zó groot, hoe laat je dat nou zien?” Aan het woord is projectleider Rick Thijssen. Hij ging de uitdaging aan en dat resulteerde in de Expeditie 7 Werelden van Techniek. “Door een virtuele ontdekkingsreis te maken zien leerlingen dat techniek overal is: van de media tot de medische wereld en de bouw. Ze zien hoe het ons leven beïnvloedt en wie de mensen zijn die daaraan bijdragen.”

  Overal maken technische oplossingen ons leven mooier en makkelijker maar de mogelijkheden om dat te laten zien op school zijn beperkt. De Expeditie 7 Werelden van Techniek biedt die contextrijke omgeving waar behoefte aan is. Leerlingen hebben toegang tot een virtuele wereld waar ze kunnen kennismaken met de zeven techniekdomeinen. Bijvoorbeeld Ontwerp, Productie & Wereldhandel, of Voeding & Natuur. Ze krijgen er een korte introductie en gaan via filmpjes op bezoek bij uiteenlopende bedrijven. Daarnaast kunnen ze op zoek naar leuke weetjes en aan de slag met opdrachten. Ze ontdekken in een contextrijke omgeving dat techniek en technologie ontzettend divers zijn én dat ze er vaak beter in zijn dan ze denken.

  Techniek is er voor iedereen

  De Expeditie 7 Werelden van Techniek is zowel voor een kind van tien als een jongere uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zeer geschikt. Rick: “Het platform is hetzelfde maar de opdrachten en filmpjes zijn uiteraard aangepast aan de leeftijd. We zien dat het op de basisschool vaak klassikaal wordt ingezet als eerste kennismaking. Leerlingen kunnen ook zelf een moment kiezen om wat rond te speuren. Als ze op de middelbare school komen, hebben ze door de Expeditie al een aardig beeld van de wereld van techniek. Docenten LOB zijn blij met de 7 Werelden omdat het jongeren en henzelf een beter beeld geeft van wat techniek te bieden heeft. Op die manier kunnen jongeren een weloverwogen keuze maken óf en zo ja wélke carrière in de techniek het beste bij hen past. De 7 Werelden reikt niet alleen broodnodige context aan voor de technisch getalenteerde leerlingen, maar ook voor leerlingen die in eerste instantie vooral interesse hebben in de zorg of de media. Ook daar komt techniek bij kijken. Techniek is er voor iedereen.”

  Start de Expeditie zelf

  De Expeditie 7 werelden van techniek wordt compleet kosteloos aangeboden, inclusief lesbrieven en doe-opdrachten. Na een klassikale start kunnen de leerlingen zelfstandig verder met de digitale start, waarin ze per wereld kennismaken met technische bedrijven en de werkzaamheden van de mensen die daar werken.

  Wil jij samen met jouw groep 7 of 8 klas deze digitale reis maken? Schrijf je dan in en ga direct aan de slag!

  Wil je met jouw leerlingen van het voortgezet onderwijs de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren? Meld je aan en start meteen!

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer