• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  23 maart 2022

  “Door de Expeditie 7 werelden van techniek zien leerlingen dat techniek overal is”

  “De wereld van techniek is zó groot, hoe laat je dat nou zien?” Aan het woord is projectleider Rick Thijssen. Hij ging de uitdaging aan en dat resulteerde in de Expeditie 7 Werelden van Techniek. “Door een virtuele ontdekkingsreis te maken zien leerlingen dat techniek overal is: van de media tot de medische wereld en de bouw. Ze zien hoe het ons leven beïnvloedt en wie de mensen zijn die daaraan bijdragen.”

  Overal maken technische oplossingen ons leven mooier en makkelijker maar de mogelijkheden om dat te laten zien op school zijn beperkt. De Expeditie 7 Werelden van Techniek biedt die contextrijke omgeving waar behoefte aan is. Leerlingen hebben toegang tot een virtuele wereld waar ze kunnen kennismaken met de zeven techniekdomeinen. Bijvoorbeeld Ontwerp, Productie & Wereldhandel, of Voeding & Natuur. Ze krijgen er een korte introductie en gaan via filmpjes op bezoek bij uiteenlopende bedrijven. Daarnaast kunnen ze op zoek naar leuke weetjes en aan de slag met opdrachten. Ze ontdekken in een contextrijke omgeving dat techniek en technologie ontzettend divers zijn én dat ze er vaak beter in zijn dan ze denken.

  Techniek is er voor iedereen

  De Expeditie 7 Werelden van Techniek is zowel voor een kind van tien als een jongere uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zeer geschikt. Rick: “Het platform is hetzelfde maar de opdrachten en filmpjes zijn uiteraard aangepast aan de leeftijd. We zien dat het op de basisschool vaak klassikaal wordt ingezet als eerste kennismaking. Leerlingen kunnen ook zelf een moment kiezen om wat rond te speuren. Als ze op de middelbare school komen, hebben ze door de Expeditie al een aardig beeld van de wereld van techniek. Docenten LOB zijn blij met de 7 Werelden omdat het jongeren en henzelf een beter beeld geeft van wat techniek te bieden heeft. Op die manier kunnen jongeren een weloverwogen keuze maken óf en zo ja wélke carrière in de techniek het beste bij hen past. De 7 Werelden reikt niet alleen broodnodige context aan voor de technisch getalenteerde leerlingen, maar ook voor leerlingen die in eerste instantie vooral interesse hebben in de zorg of de media. Ook daar komt techniek bij kijken. Techniek is er voor iedereen.”

  Start de Expeditie zelf

  De Expeditie 7 werelden van techniek wordt compleet kosteloos aangeboden, inclusief lesbrieven en doe-opdrachten. Na een klassikale start kunnen de leerlingen zelfstandig verder met de digitale start, waarin ze per wereld kennismaken met technische bedrijven en de werkzaamheden van de mensen die daar werken.

  Wil jij samen met jouw groep 7 of 8 klas deze digitale reis maken? Schrijf je dan in en ga direct aan de slag!

  Wil je met jouw leerlingen van het voortgezet onderwijs de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren? Meld je aan en start meteen!

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 09 mei 2022

  “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren”

  Op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 is het Game On in de regio West-Brabant! Tijdens deze...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2022

  Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

  Op donderdag 21 april was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd...

  Lees meer
  Nieuws - 14 april 2022

  Don Bosco College: ‘Een gastles die volledig aansluit op onze technische leerlijn’ 

  Jongeren enthousiast maken voor de techniek. Hoe doe je dat? Bedrijven die actief zijn in de technische sector...

  Lees meer