• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  15 september 2020

  Volg een webinar dit najaar om meer jongeren voor techniek te enthousiasmeren in je (gast)les of bij LOB

  Op zoek naar handvatten om meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars. Eerdere deelnemers vonden ze: “leerzaam, direct toepasbaar en interactief!”

  5 bètatypes  & 7 werelden van techniek

  Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dankzij onderzoek weten we dat er vijf bètatypes zijn. Als je inzicht hebt in wat deze verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het Bèta&TechMentality model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

  Met de 7 werelden van techniek kun je jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie laten zien.

  Webinar Introductiesessie Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek: duur 45 minuten

  Je maakt op een leuke manier kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Meld je aan via deze link: gastlessenzogeregeld.webinargeek.com/beta-techmentality

  Datum tijd
  ma 12 okt 16:00 – 16:45
  wo 28 okt 8:15 – 9:00
  ma 16 nov 13:00 – 13:45
  do 10 dec 16:00 – 16:45

   

  Webinar Workshop Bèta&TechMentality: duur 90 minuten

  Je kunt ook meteen de diepte in met het Bèta&TechMentality model. Dit is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat en waarbij je de opgedane inzichten gaat vertalen naar jullie eigen praktijk. Meld je aan via deze link: jet-net.nl/online-workshop-btm-en-7-w

  Datum tijd
  di 10 nov 15:30 – 17:00
  wo 9 dec 15:30 – 17:00

   

  Voor wie

  De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. Bij het voortgezet onderwijs en MBO/HBO-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

  Speciaal voor bedrijven: Het geheim van een goede gastles

  Organiseert jouw bedrijf activiteiten voor scholen zoals gastlessen of bedrijfsbezoeken, en wil je ervoor zorgen dat je daarbij zoveel mogelijk jongeren aanspreekt? Als je binnenkort je eerste gastles gaat geven of het al enige tijd doet maar denkt dat er meer in zit, dan hebben wij veel tips over hoe je dit aanpakt.

  Er zijn 2 webinars die je kunt volgen, waarbij je niet alleen praktische handvatten krijgt om meer jongeren te kunnen aanspreken voor bèta en techniek, maar ook aan de slag gaat met de opzet van een gastles of bedrijfsbezoek.

  1. Hoe sluit je met je gastles of bedrijfsbezoek goed aan bij jongeren?
   Volg de webinars Inspiratiesessie (45 min.) of Workshop (90 min.) op bovengenoemde data.
  2. Webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek: duur 90 min.
   In dit interactieve webinar ga je aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende inleiding zodat je meteen de aandacht van leerlingen hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken.  Om dit webinar te kunnen volgen, moet je eerst de Beta&TechMentality-inspiratiesessie of workshop hebben gedaan. Meld je aan via deze link: gastlessenzogeregeld.webinargeek.com/vormgeven-van-een-goede-gastles-of-bedrijfsbezoek-1

  Data en tijden van webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek:

  Datum Tijd
  Di 27 okt 15:30 – 17:00
  Do 12 nov 15:30 – 17:00
  Wo 2 dec 15:30 – 17:00

   

  Als je de smaak te pakken hebt en je wilt graag aan de slag met het maken van je eigen opzet of draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek, dan is er aansluitend nog een live sessie te boeken waarin je begeleid wordt door twee professionals.  Je ontvangt hier meer informatie over als je webinar 2 volgt.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 24 november 2020

  Dit najaar: digitale activiteiten voor technisch MKB om jongeren te enthousiasmeren

  Wil je als bedrijf weten hoe jongeren denken over techniek, ontdekken hoe je dat kunt gebruiken in je activiteiten voor scholen en hoe je precies de organisatie van de perfecte gastles of bedrijfsbezoek...

  Lees meer
  Nieuws - 20 november 2020

  “De 7 werelden maken technieklessen lekker concreet”

  Er is niets leuker dan een les geven waarbij alle kinderen actief meedoen. Hoe je dat doet als...

  Lees meer
  Nieuws - 17 november 2020

  Nieuwe naam: Gastlessen, zó geregeld wordt Jet-Net & TechNet Loket

  Vanaf maandag 16 november gaat het online platform ‘Gastlessen, zó geregeld’ verder onder de naam ‘Jet-Net & TechNet...

  Lees meer