• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    15 september 2020

    Volg een webinar om meer jongeren voor techniek te enthousiasmeren in je (gast)les of bij LOB

    Op zoek naar handvatten om meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars. Eerdere deelnemers vonden ze: “leerzaam, direct toepasbaar en interactief!”. Voor bedrijven is er ook een webinar over ‘het geheim van een goede gastles’.

    5 bètatypes  & 7 werelden van techniek

    Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dankzij onderzoek weten we dat er vijf bètatypes zijn. Als je inzicht hebt in wat deze verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het Bèta&TechMentality model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

    Met de 7 werelden van techniek kun je jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie laten zien.

    Webinar Introductiesessie Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek: duur 20 minuten

    Je maakt op een leuke manier kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Meld je aan via deze link.

    Datum  Tijd
    do 4 maart 13:00 – 13:20

     

    Webinar Workshop Bèta&TechMentality: duur 60 minuten

    Je kunt ook meteen de diepte in met het Bèta&TechMentality model. Dit is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat en waarbij je de opgedane inzichten gaat vertalen naar jullie eigen praktijk. Meld je aan via deze link.

    Datum  Tijd
    do 18 febr 15:30 – 17:00
    wo 17 maart 16:00 – 17:00
    do 8 april 20:00 – 21:00

     

    Webinar Workshop 7 werelden van techniek: duur 60 minuten

    Met de 7 werelden van techniek laat je leerlingen zien hoe divers techniek en technologie is. Door dit in een diverse en aantrekkelijke context aan te bieden, laat je ze ontdekken welke wereld bij hen past. Dit is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat en inzicht opdoet voor hoe je de 7 werelden kunt gebruiken voor je eigen praktijk. Meld je aan via deze link.

    Datum  Tijd
    do 22 april 16:00 – 17:00

     

    Incompany webinars

    Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, geef je dan op via het formulier voor de incompany workshop (onderaan de betreffende webpagina) en dan plannen we een aparte datum in. Je kunt zowel online als op locatie een workshop boeken. Minimaal aantal deelnemers is 10.

    Voor wie

    De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. Bij het voortgezet onderwijs en MBO/HBO-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

    Speciaal voor bedrijven: Het geheim van een goede gastles

    Webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek: duur 90 min.

    Organiseert jouw bedrijf activiteiten voor scholen zoals gastlessen of bedrijfsbezoeken, en wil je ervoor zorgen dat je daarbij zoveel mogelijk jongeren aanspreekt? Als je binnenkort je eerste gastles gaat geven of het al enige tijd doet maar denkt dat er meer in zit, dan hebben wij veel tips over hoe je dit aanpakt. In dit interactieve webinar ga je aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende inleiding zodat je meteen de aandacht van leerlingen hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken.  Meld je aan via deze link.

    Data en tijden van webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek:

    Datum   Tijd Aanmelden
    Di 16 maart 15:30 – 17:00 Geef je hier op.
    Ma 12 april 15:30 – 17:00 Geef je hier op.
    Do 20 mei 15:30 – 17:00 Geef je hier op.
    Di 22 juni 15:30 – 17:00 Geef je hier op.


    Als je de smaak te pakken hebt en je wilt graag aan de slag met het maken van je eigen opzet of draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek, dan is er aansluitend nog een live sessie te boeken waarin je begeleid wordt door twee professionals.  Je ontvangt hier meer informatie over als je het webinar volgt.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer