• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  29 oktober 2021

  ‘Samenwerking scholen en bedrijven essentieel om leerlingen techniek te laten ontdekken’

  Zien, voelen, ruiken. Kennismaken met techniek en technologie doe je het beste in de praktijk. Na anderhalf jaar zonder ‘live’ Career Days konden leerlingen afgelopen maand weer op bezoek bij bedrijven in de buurt. Bijvoorbeeld bij Galvano Hengelo, dat tijdens Career Days on Tour een klas vmbo’ers van het C.T. Stork College ontving.

  Wat is galvaniseren eigenlijk? Wat zijn jullie klanten? Wat voor mensen werken hier? En wat moet je kunnen om bij een bedrijf als dit te werken? Een bus vol leerlingen van het C.T. Stork College wordt 1,5 uur ondergedompeld in de wereld van galvaniseren en alles wat daarbij komt kijken. Acces all areas: welkom bij Career Days on Tour bij Galvano in Hengelo.

  Bekijk hier de video van het bezoek van het C.T. Stork College aan Galvano Hengelo:

  Online en live

  Tijdens de Career Days ontdekken leerlingen uit het voortgezet onderwijs allerlei technische beroepen en bedrijven. Dat doen ze eerst online met Expeditie 7 Werelden, gevolgd door een live kennismaking op school (Career Days @ School), een bedrijfsbezoek (Career Days on Tour), met workshops en activiteiten (Career Days LIVE) of online speeddates met professionals. Zo zien de leerlingen op verschillende manieren of techniek iets voor ze is.

  Bewustere keuze

  En dat is belangrijk, vindt Usman Azhar, docent PIE van het C.T. Stork College. “Als leerlingen een bedrijf bezoeken, zien ze wat voor beroepen er zijn, wat voor soort mensen er werken en wat de mogelijkheden zijn. Dat levert nieuwe ideeën en inzichten op. Een keuze voor een vervolgopleiding wordt daar alleen maar bewuster van. Het liefst zouden we dit soort activiteiten daarom nog veel vaker doen. Zo’n kijkje in de keuken is heel waardevol.”

  Oprechte interesse

  “Career Days is ontzettend leuk om te doen”, zegt Ivo Willemsen, algemeen directeur van Galvano Hengelo. “Het is natuurlijk sowieso mooi om te laten zien wat we allemaal doen. Maar je ziet ook veel gebeuren op zo’n ochtend. De leerlingen komen meestal wat schuchter binnen. En na de introductie gaan de vingers de lucht in en zie je de oprechte interesse ontstaan. Ze mogen alles vragen en maken ook kennis met alle aspecten van het bedrijf.”

  Bagage opdoen

  Galvano Hengelo zet de deuren ook graag open voor andere scholen. Willemsen: “En daar zijn we vast niet de enige in. Ik denk dat het essentieel is dat leerlingen techniek in hun horizon hebben. Voor de maatschappij, maar vooral ook voor henzelf. En dat lukt het beste als scholen en bedrijven samenwerken. Als leerlingen straks keuzes gaan maken, moet techniek in elk geval één van de keuzes zijn. Met de bagage die ze hier opdoen kunnen ze hoe dan ook beter kiezen – of het nou techniek wordt of niet.”

  Doe ook mee op het Jet-Net & TechNet Loket!

  Meer leerlingen de wereld van techniek en technologie laten ontdekken? Meld je dan aan op het Jet-Net & TechNet Loket voor soepele samenwerking tussen scholen en bedrijven!

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer