Career Days

Wil je jouw bovenbouwleerlingen helpen bij het maken van hun toekomstkeuze? Doe dan mee met de Career Days

Tijdens de Career Days ontdekken leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden, rekenen en ontmoeten. Kortom: ervaren! Career Days helpt jongeren verder op weg bij hun zoektocht naar de volgende stap in hun carrière.

Voor wie is Career Days?

3 vmbo, 4 havo, 5 vwo met een technisch profiel: Deze leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze, en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden. Tijdens de Career Days kunnen jouw leerlingen kennismaken met de 7 werelden van techniek en de bedrijven en mensen die daarin actief zijn. Zo ontdekken zij wat wel en niet bij ze past om zo een goede studiekeuze te maken.

Wanneer is Career Days?

Houdt de activiteitenkalender in de gaten voor actuele data.

Wat is er tijdens Career Days te doen?

Career Days bestaat een aantal activiteiten. Als voorbereiding daarop is de Expeditie 7 werelden van techniek in het leven geroepen.  Verder zijn er drie fysieke evenementen waar je, afhankelijk per regio, aan kunt deelnemen:

Expeditie 7 Werelden:

Een virtuele reis waarin jouw bovenbouwleerlingen kennismaken met de bedrijven en mensen in de de 7 werelden van techniek. Een reis waarin ze deze werelden gaan onderzoeken, ontdekken en ervaren. De expeditie 7 werelden begint met een Techcheck waar leerlingen ontdekken welke wereld bij hen past. In iedere wereld vinden ze een doe-opdracht: een uitdaging van een technisch bedrijf waar ze zelf mee aan de slag gaan. Een goede voorbereiding op de overige drie Career Days activiteiten. Je kunt de Expeditie 7 Werelden met je leerlingen in de klas doen, of online op afstand. Meedoen kan via www.jet-net.nl/expeditie.

Career Days LIVE

Tijdens dit fysieke evenement ontmoeten honderden leerlingen technische bedrijven. Tijdens workshops van mooie bedrijven ontmoeten ze de medewerkers, kunnen ze vragen stellen en leren ze hoe het bedrijf in elkaar zit.