Career Days

Wil je jouw bovenbouwleerlingen helpen bij het maken van hun toekomstkeuze? Doe dan mee met de Career Days

Tijdens de Career Days ontdekken leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden, rekenen en ontmoeten. Kortom: ervaren! Career Days helpt jongeren verder op weg bij hun zoektocht naar de volgende stap in hun carrière.

Voor wie is Career Days?

3 vmbo, 4 havo, 5 vwo met een technisch profiel: Deze leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze, en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden. Tijdens de Career Days kunnen jouw leerlingen kennismaken met de 7 werelden van techniek en de bedrijven en mensen die daarin actief zijn. Zo ontdekken zij wat wel en niet bij ze past om zo een goede studiekeuze te maken.

Wanneer is Career Days?

In en rond november 2021, afhankelijk per regio

Wat is er tijdens Career Days te doen?

Career Days bestaat uit 5 activiteiten, waarvan de Expeditie 7 werelden een vast onderdeel is, daarnaast zijn er 4 activiteiten waar je, afhankelijk per regio, aan kunt deelnemen:

Expeditie 7 Werelden:

Een virtuele reis waarin jouw bovenbouwleerlingen kennismaken met de bedrijven en mensen in de de 7 werelden van techniek. Een reis waarin ze deze werelden gaan onderzoeken, ontdekken en ervaren. De expeditie 7 werelden begint met een Techcheck waar leerlingen ontdekken welke wereld bij hen past. In iedere wereld vinden ze een doe-opdracht: een uitdaging van een technisch bedrijf waar ze zelf mee aan de slag gaan. Een goede voorbereiding op de overige drie Career Days activiteiten. Je kunt de Expeditie 7 Werelden met je leerlingen in de klas doen, of online op afstand. Meedoen kan via www.expeditie7werelden.nl.

Career Days LIVE

Helaas gaan de Career Days LIVE dit jaar niet door in verband met nieuwe coronamaatregelen. Wel hebben we een mooi alternatief voor bedrijven en scholen om aan deel te nemen: de online speeddates. Klik hier voor meer informatie.

Career Days @ School: 

Leerlingen ontmoeten bedrijven gewoon bij hen op school. Dit doen zij op een (inter)actieve manier door het volgen van workshops en het doen van activiteiten. Ook maken leerlingen kennis met de mensen die in het bedrijf werken. Ze kunnen ze alles vragen! Career Days @ School wordt dit jaar georganiseerd in Zuid-Holland en Friesland. Houd voor meer informatie onze website in de gaten.

Online speeddates: 

Tijdens de online speeddates gaan leerlingen uit heel Nederland het gesprek aan met de mannen en vrouwen die dag in dag uit op de werkvloer van de 7 Werelden van Techniek te vinden zijn. Hoe is het om in de bouw te werken? Of bij een grote machinebouwer? Wie weet zijn het wel hun toekomstige collega’s? Wil je met jouw bedrijf graag in gesprek met leerlingen over jullie werkzaamheden? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden. Wil je met jouw klas deelnemen aan de online speeddates? Klik hier om je aan te melden. 

Career Day on Tour:

Ga met een groep leerlingen op bezoek bij een bedrijf in de buurt. Maak kennis met het bedrijf, de mensen die er werken, het vakmanschap wat erbij komt kijken, de uitdagingen waar ze voor staan en ontdek of dit het bedrijf of sector is waar jij in de toekomst deel van uit wil maken. Dit jaar wordt Career Day on Tour georganiseerd in regio Twente.