• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  20 juni 2022

  Ruim 5.500 leerlingen ervaren technologie in week vol activiteiten

  Verspreid over heel Nederland ervoeren maar liefst 5.500 leerlingen vorige week hoe mooi en interessant techniek en technologie kan zijn. Het was een week vol mooie activiteiten voor leerlingen van het primair én voortgezet onderwijs, georganiseerd door of in samenwerking met Jet-Net & TechNet. Zo ontdekten leerlingen in Breda de 7 werelden van techniek tijdens Game On, kwamen we erachter wie de winnaars zijn van Vakkanjers, werden leerlingen aan het werk gezet met 60 verschillende activiteiten tijdens Mission Tech en maakten leerlingen uit de regio Zwolle kennis met het technologisch bedrijfsleven tijdens de Career Days.

  Maandag 13 en dinsdag 14 juni: Game On in Breda

  De week werd gestart vanuit Breda, waar zo’n 2.200 vmbo-leerlingen uit de regio West-Brabant zich verzamelden voor Game On. Tijdens een ronde over de schaatsbaan ontdekten de jongeren bij meer dan 40 bedrijven uit de regio welke van de 7 werelden van techniek het beste bij hen past. Bij Vekon Besturingstechniek B.V. werden leerlingen uitgedaagd om een propeller te laten draaien d.m.v. zonne-energie. Marco, die de workshop samen met een collega geeft, is erg te spreken over het evenement: “Het is geweldig hoe enthousiast alle leerlingen zijn. Er hangt zo’n goede sfeer. Als het aan ons ligt, staan we hier volgend jaar zeker weer!”

  Game On werd georganiseerd i.s.m. Curio, IW Brabant-Zeeland, FME en Vekon Besturingstechniek B.V.

       

  Woensdag 15 en donderdag 16 juni: Finales van Vakkanjers in Eindhoven

  Tijdens de finales van Vakkanjers presenteerden veertig teams in vier verschillende shows hun innovatieve oplossingen voor de challenge ‘In het licht van Vincent’. Ruim 12.000 leerlingen zijn dit schooljaar uitgedaagd door ASML en Van Gogh Museum. Uiteindelijk gingen vier teams ervandoor met de winst. Tyas Leeuwerink, jurylid vanuit Van Gogh Museum, mocht drie van de vier shows jureren. Hij vertelt enthousiast: “Het niveau lag echt hoog. Er werd heel goed gekeken naar het gebruik van licht bij de schilderijen van Vincent.” Lees hier meer over de finales van Vakkanjers en de winnaars.

  Donderdag 16 juni: Mission Tech tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven

  In de Brainport regio werd het hele Klokgebouw in Eindhoven vorige week omgetoverd tot het Dutch Technology Festival met op donderdag Mission Tech. Tijdens dit evenement kregen zo’n 2.600 leerlingen van groep 5 t/m 8 uit de regio een interactief programma met ruim 60 activiteiten, een ruimtevaart college en een techquiz. Hier maakten ze kennis met technische en technologische bedrijven op een speelse manier.

  Mission Tech werd georganiseerd i.s.m. ASML, KempenTech, Philips, VDL en Brainport Eindhoven.

       

  Donderdag 16 en vrijdag 17 juni: Career Days Zwolle in Perron038

  Technologie zien, voelen, beleven en ervaren: het gebeurde tijdens de Career Days in Zwolle. Bijna 450 havo-4 en vwo-5 leerlingen uit de regio maakten kennis met technologische bedrijven uit de hele regio. “Zo gaaf dat we hier zoveel technologie zien. Wie maakt het nou mee dat je met een robot-hond van meer dan 70.000 euro mag spelen?!” vertelt een van de enthousiaste leerlingen. Lees hier meer over dit evenement.

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer