• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  17 juni 2022

  Technologie komt tot leven tijdens Career Days in Zwolle

  Technologie zien, voelen, beleven en ervaren: het gebeurde tijdens de Career Days in Zwolle op donderdag 16 en vrijdag 17 juni. Bijna 450 havo-4 en vwo-5 leerlingen maakten kennis met technologische bedrijven uit de hele regio. “Het enthousiasme dat we hier creëren, krijgen we niet in een folder voor elkaar!” vertelt Arend Luten van deelnemend bedrijf Tembo. 

  Met Spot de robot-hond weet Arend de aandacht van de leerlingen wel te trekken. Bij Tembo zijn ze continu bezig met de technologie van de toekomst, en daar zijn hard mensen voor nodig. “We proberen zo veel mogelijk leerlingen in aanraking te brengen met technologie. Een Career Day is daar de perfecte plek voor. Wij als Tembo zijn heel blij dat we hier met een workshop mogen staan,” vertelt hij. Tijdens de workshop mogen de leerlingen Spot zelf besturen; ze laten de robot-hond lopen, springen en kunstjes doen. “Wij hebben natuurlijk het ultieme apparaat om die leerlingen te enthousiasmeren.”

  Maak kennis met Career Guides
  De twee dagen zijn verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. Iedere groep van zo’n tien leerlingen ontmoet drie bedrijven tijdens een interactieve workshop en worden begeleid door een Career Guide. Deze student van Hogeschool Windesheim kan de leerlingen alles vertellen over zijn technische studie en waarom hij daar zo enthousiast over is. Gerard Post, derdejaars student Civiele Techniek, had dit zelf ook wel mee willen maken als middelbare scholier. “Als de leerlingen interactief bezig zijn, merk je echt dat ze enthousiast worden,” vertelt hij. Naast dat hij  vrijdag Career Guide was, stond hij donderdag zelf met een workshop op de Career Day namens Hogeschool Windesheim.

  Hoe gaat dat er eigenlijk aan toe tijdens zo’n Career Day? Bekijk de video! (De tekst gaat hieronder verder)

  Enthousiaste deelnemende bedrijven
  Twaalf bedrijven gaven een workshop tijdens de Career Days in Zwolle. Van het besturen van robot-hond Spot en VR-brillen tot sterke bruggen bouwen: de deelnemende bedrijven lieten alle kanten van de techniek en technologie zien. Alle deelnemende bedrijven waren: Agentschap Telecom, AWL, Broshuis, Hollander Techniek, Provincie Drenthe, Robertpack, Royal HaskoningDHV, Tembo, Tricas, VMI, Hogeschool Windesheim en Zuidberg.

  Twee geslaagde dagen
  Ivo Solinger en Marike van Wezenberg, regiocoördinatoren bij Jet-Net & TechNet, organiseerden de Career Days in samenwerking met Perron038. Zij kijken terug op twee hele geslaagde dagen. Marike vertelt: “Het is leuk om het enthousiasme van de leerlingen te zien. We merken ook dat docenten blij zijn met evenementen als de Career Days. Zij zien hun leerlingen actief kennis maken met medewerkers van technologische bedrijven. Perron038 is ook een enorm inspirerende locatie waar al veel te beleven is. Leerlingen zien hier gewoon veel innovatieve dingen. Zo krijgen ze een breed en compleet beeld van wat techniek en technologie inhoudt.”

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer