• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  09 mei 2022

  “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren”

  Op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 is het Game On in de regio West-Brabant! Tijdens deze twee dagen ontdekken ruim 2.100 leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs techniek en technologie. Hoe ze dat doen? Tijdens verschillende workshops gaan de leerlingen aan de slag met technische bedrijven uit de regio. “Game On gaat echt over het beleven en meemaken van techniek en technologie”, vertelt Tirza de Jong, regiocoördinator van Jet-Net & TechNet en medeorganisator van Game On.

  Game On is een grootschalig event, of zoals de organisatie zelf graag noemt ‘een techniekmanifestatie’, voor vmbo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 uit West-Brabant. Het is een initiatief van vijf partijen: Curio, FME, Vekon, IW Brabant-Zeeland en Jet-Net & TechNet. Zij hebben allemaal hetzelfde belang: meer jongeren enthousiasmeren voor het technische vak. Hoe doe je dat nou beter dan de leerlingen het zelf te laten ervaren? In vier rondes van 20 minuten maken leerlingen kennis met de techniek en technologie binnen de MKB-bedrijven uit hun eigen regio. Denk hierbij aan installatie-, bouw- en schildersbedrijven, zorgtechnologie, agrifood, logistiek, proces- en metaaltechniek, etc. Dit allemaal op de kunstijsbaan in Breda. “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren zodat ze echt in aanraking komen met techniek en technologie”, aldus Tirza.

  De 7 werelden van techniek

  Voor vmbo of middelbare scholieren is het een flinke uitdaging om een goed beeld te krijgen van de technische beroepen- en opleidingsmogelijkheden. Zeker nu! Daarom is het belangrijk om de leerlingen aan te spreken binnen hun eigen belevingswereld. Hiervoor gebruikt Game On de 7 werelden van techniek. Zo vertelt Tirza: “Ter voorbereiding zorgen we ervoor dat alle deelnemende leerlingen bekend zijn met de 7 werelden van techniek. Leerlingen maken de TechCheck waarin ze erachter komen welke thema’s binnen de techniek en technologie ze aantrekken. Men doorloopt de Expeditie 7 werelden van techniek om dit op een leuke en realistische manier te ontdekken. We willen  dat de leerlingen goed voorbereid van start gaan met Game On.” Tijdens de techniekmanifestatie in juni mogen de leerlingen zelf in groepjes over het plein lopen. Om ze een handje te helpen, plaatst de organisatie de iconen van de 7 werelden van techniek waarin ze werkzaam zijn bij alle deelnemende bedrijven. “Op deze manier kunnen de leerlingen makkelijker de link leggen tussen de verschillende werelden en hoe dit er dan uit ziet bij een bedrijf”, zegt Tirza.

  Eindelijk weer live

  Game On 2021 vond plaats in een online omgeving, waarbinnen leerlingen video’s keken, de TechCheck deden en hun eigen festival bouwden met digitale coins. Met 2.100 leerlingen uit de hele regio West-Brabant, live bij elkaar in Breda, ontstaat er wel even een andere dynamiek. “Voor mij is het de eerste keer dat ik Game On live mee ga maken: eindelijk! Ik heb er enorm veel zin in en merk ook dat de scholen echt staan te springen”, vertelt Tirza enthousiast. Bekijk de aftermovie van Game On 2021 hier:

  Wil jij deelnemen als bedrijf?

  Game On is nog op zoek naar bedrijven uit de regio West-Brabant die een interactieve workshop willen verzorgen. Wil jij samen met andere bedrijven zoveel mogelijk jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Neem voor meer informatie contact op met Tirza de Jong (06-41864460).

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer