• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  10 februari 2020

  Hoe stimuleer je de nieuwsgierigheid van kinderen?

  Boek een Inspiratieworkshop en win een W&T-pakket

  Waarom drijft een stuk hout? Hoe werkt een heteluchtballon? Dingen uitproberen en kijken wat er gebeurt, is voor kinderen een hele natuurlijke manier om te leren en om zich te ontwikkelen. En er is niet veel voor nodig om kinderen nieuwsgierig te maken. Geef ze een rietje en een appel en laat ze uitvinden of je de appel met het rietje kan optillen. Als leerkracht hoef je het antwoord niet te weten, het gaat om het proces. Door onderzoeken en experimenteren leren kinderen logisch denken, samenwerken en communiceren. Wetenschap & Techniek is een geweldig middel om talenten te ontdekken en te ontplooien. De techniekcoaches van Jet-Net & TechNet laten je dit zien en ervaren tijdens de inspiratieworkshop W&T voor het hele team.

  Ideeën opdoen voor W&T

  Het team van basisschool De Regenboog in Voorthuizen heeft meegedaan aan deze inspiratieworkshop. Techniekcoördinator Marjan Bouw: “We wilden meer aandacht voor Wetenschap & Techniek, omdat het een belangrijk onderdeel is van talentontwikkeling bij kinderen. Maar waar begin je, en hoe krijg je je team mee? In de workshop hebben leerkrachten ervaren dat W&T helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Er zijn natuurlijk onderlinge verschillen, net als bij kinderen. De een denkt lang na, en de ander zegt: ‘Hoppa, gewoon doen!’ We hebben allerlei ideeën opgedaan en genoeg materialen in huis om voorlopig vooruit te kunnen.”

  De Inspiratieworkshop kosteloos op school

  In de 1,5 uur durende workshop gaan wij jouw team enthousiast maken voor W&T-onderwijs. We laten zien hoe je de nieuwsgierigheid en verwondering bij kinderen kunt stimuleren. En hoe leuk dat is. Je gaat ervaren dat het geven van een W&T-les niet moeilijk is en krijgt inzicht in de manier waarop je met W&T aan de kerndoelen voldoet.

  De eerste tien scholen die een afspraak maken voor de Inspiratieworkshop krijgen van ons een W&T-pakket cadeau. Dit mooie W&T-pakket ter waarde van ruim 130 euro bevat een aantal verschillende onderdelen die samen geschikt zijn om met alle klassen en op alle niveaus aan de slag te gaan.

  Meer informatie of aanmelden voor de workshop

  Je kunt je team aanmelden via deze link. De workshop wordt op het tijdstip en de locatie van jouw keuze gegeven. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op: primaironderwijs@jet-net.nl.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 01 december 2021

  Career Days ook dit jaar online

  Ieder jaar organiseert Jet-Net & TechNet de Career Days. Dit jaar vinden de Career Days plaats van 13...

  Lees meer
  Nieuws - 30 november 2021

  Hoe geef je vorm aan wetenschap- & technologie-onderwijs op de basisschool? Een provincie-brede aanpak helpt!

  Er is een groot tekort aan technisch personeel, terwijl de vraag naar technici de komende jaren alleen maar...

  Lees meer
  Nieuws - 15 november 2021

  Leerlingen uit STO-regio Nijmegen maken kennis met de 7 werelden van techniek

  Hoe laat je jongeren kennismaken met de volle breedte van techniek? En hoe maak je ze bewust van...

  Lees meer