Career Days

Tijdens de Career Days ontdekken meer dan 4.500 leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Career Days 2020

Vanwege COVID-19 konden in het najaar van 2020 geen fysieke evenementen georganiseerd worden. Om leerlingen toch kennis te laten maken met de diverse bèta en techniek sector ontwikkelden we de Expeditie 7 werelden van techniek. Dit is een interactief digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, waar zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren: allemaal vanuit het klaslokaal.

Wat is de Expeditie 7 werelden van techniek?

Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken leerlingen een digitale reis langs zeven werelden. In elke wereld maken zij kennis met bedrijven uit een bepaald domein, bijvoorbeeld Digitaal, Media & Entertainment of Mens & Gezondheid. Een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Op deze manier krijgen de leerlingen inzicht in welke wereld het beste bij hen past en wat voor toekomstmogelijkheden dit hen biedt.

De Expeditie 7 werelden bestaat uit drie onderdelen voor leerlingen uit 3 vmbo, 4 havo en 5 vwo:

  • De TechCheck; leerlingen ontdekken welke wereld of werelden het beste hen past.
  • De Expeditie; leerlingen ontdekken en onderzoeken de werelden en ontmoeten diverse bedrijven per wereld
  • Doe-opdrachten; leerlingen gaan aan de slag met een aantal doe-opdrachten uit de 7 werelden

Jouw bedrijf betrekken bij de Expeditie?

De Expeditie is een online platform en dus het hele jaar (en de komende jaren) toegankelijk. De ambitie is om het platform steeds verder te laten groeien en aan te vullen met nieuwe content. Videogastlessen per wereld, een inspiratievideo van een bedrijf en meet & greets met medewerkers. Op die manier kunnen we de breedte en de diepte van de 7 werelden voor zoveel mogelijk leerlingen op alle niveaus tot leven laten komen. Ben of ken je bedrijven die met ons de content verder willen ontwikkelen? Neem dan contact met ons op via info@jetnet.nl.

Houd voor updates de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.