Career Days

Tijdens de Career Days ontdekken leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren! Career Days helpt jongeren verder op weg bij hun zoektocht naar de volgende stap in hun carrière.

Wat is er tijdens Career Days te doen?

Career Days bestaat uit 5 activiteiten, waarvan de Expeditie 7 werelden een vast onderdeel is, daarnaast zijn er 4 activiteiten waar je, afhankelijk per regio, aan kunt deelnemen:

Expeditie 7 Werelden:

Een virtuele reis waarin jouw bovenbouwleerlingen kennismaken met de bedrijven en mensen in de de 7 werelden van techniek. Een reis waarin ze deze werelden gaan onderzoeken, ontdekken en ervaren. De expeditie 7 werelden begint met een Techcheck waar leerlingen ontdekken welke wereld bij hen past. In iedere wereld vinden ze een doe-opdracht: een uitdaging van een technisch bedrijf waar ze zelf mee aan de slag gaan. Een goede voorbereiding op de overige drie Career Days activiteiten. Je kunt de Expeditie 7 Werelden met je leerlingen in de klas doen, of online op afstand. Meedoen kan via www.expeditie7werelden.nl.

Career Days LIVE

Leerlingen van het voortgezet onderwijs met een technisch profiel kunnen tijdens de Career Days LIVE een dagdeel kennismaken met de wereld van technologie. Deelnemende leerlingen bezoeken meerdere workshops van bedrijven en opleidingen waar ze zelf gaan bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden of rekenen. Career Days LIVE wordt dit jaar georganiseerd in Zwolle, Alkmaar en Eindhoven.

Career Days @ School: 

Leerlingen ontmoeten bedrijven gewoon bij hen op school. Dit doen zij op een (inter)actieve manier door het volgen van workshops en het doen van activiteiten. Ook maken leerlingen kennis met de mensen die in het bedrijf werken. Ze kunnen ze alles vragen! Career Days @ School wordt dit jaar georganiseerd in Zuid-Holland en Friesland. Houd voor meer informatie onze website in de gaten.

Online speeddates: 

Tijdens de online speeddates gaan leerlingen het gesprek aan met de mannen en vrouwen die dag in dag uit op de werkvloer van de 7 Werelden van Techniek te vinden zijn. Hoe is het om in de bouw te werken? Of bij een grote machinebouwer? Wie weet zijn het wel hun toekomstige collega’s? Deelnemen aan de online speeddates? Vul het formulier op deze pagina in.

Career Day on Tour:

Ga met een groep leerlingen op bezoek bij een bedrijf in de buurt. Maak kennis met het bedrijf, de mensen die er werken, het vakmanschap wat erbij komt kijken, de uitdagingen waar ze voor staan en ontdek of dit het bedrijf of sector is waar jij in de toekomst deel van uit wil maken. Dit jaar werd Career Day on Tour georganiseerd in regio Twente.

Jouw bedrijf betrekken bij de Career Days?

Wil je jouw bijdrage leveren aan de Career Days? Dat kan! Help bijvoorbeeld mee met het groeien van het De Expeditie 7 werelden. De ambitie is om het platform steeds verder te laten groeien en aan te vullen met nieuwe content. Videogastlessen per wereld, een inspiratievideo van een bedrijf en meet & greets met medewerkers. Op die manier kunnen we de breedte en de diepte van de 7 werelden voor zoveel mogelijk leerlingen op alle niveaus tot leven laten komen. Of doe mee met de speeddates, Career Days @ School of Career Day on Tour. Voor vragen of aanmelden, neem contact op via www.info@jet-net.nl

Houd voor updates de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.