Techniekcoaches

Steeds meer basisscholen besteden aandacht aan wetenschap & technologie. Toch leven er nog veel vragen, bijvoorbeeld over wat goed W&T-onderwijs is. Hoe pak je dat aan? En hoe weet je als school dat je op de goede weg zit? Ons netwerk van vrijwillige techniekcoaches helpt scholen op verschillende manieren een begin of doorstart te maken met W&T-onderwijs. Techniekcoaches enthousiasmeren leerkrachten voor wetenschap en technologie én ze helpen leerkrachten bij het geven van technieklessen. Dit doen ze door ideeën en goede voorbeelden aan te dragen en door de mogelijkheden en kansen voor leuk techniekonderwijs in de praktijk te laten zien. De techniekcoaches van Jet-Net & TechNet staan klaar om basisscholen te begeleiden bij het invoeren van techniekonderwijs dat beklijft!

Aanpak gebaseerd op Onderzoekend & Ontwerpend Leren

De aanpak van de techniekcoaches is erop gericht om wetenschap en techniek niet geïsoleerd in het lesprogramma op te nemen, maar zo veel mogelijk te koppelen aan andere lesonderdelen. Met Onderzoekend en Ontwerpend Leren als basis. Zo wordt techniek ook een onderdeel van het lesprogramma dat er niet bíj komt, maar zich juist goed laat combineren met de bestaande leerstof.

Wanneer inschakelen?

De techniekcoaches helpen je graag een stap verder op weg. Ze kunnen bijvoorbeeld een Inspiratieworkshop geven aan het hele team of ze kunnen ook een Inspiratieles geven bij jou in de klas. Bekijk hier de ondersteuning die een techniekcoach aan jouw school kan bieden.

Meer weten?

Je kunt hier lezen hoe andere scholen het samenwerken met techniekcoaches van Jet-Net & TechNet hebben ervaren.

Zelf techniekcoach worden?

Wil je scholen als vrijwillige techniekcoach helpen bij het verder brengen van wetenschap & techniek? Kijk hier voor meer informatie en/of solliciteer.