• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    24 juni 2020

    Zomerse techniekuitjes: dichtbij huis techniek ervaren!

    Deze zomer lekker op pad in eigen land met de kinderen? Er is genoeg leuks en leerzaams te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan een echte steenkolenmijn, het Science Centre van de TU Delft of Neeltje Jans? Wij zetten de leukste technische uitjes voor deze zomer op een rij!

    De Uitvindfabriek, Breda

    Buiten spelen midden in de stad, het kan bij de Uitvindfabriek! Naast films en workshops in de oude fabrieksruimte kunnen kinderen losgaan op het buitenterrein van de voormalige snoepjesfabriek. Ga skelteren, hutten bouwen, spelen met bijzondere muziekinstrumenten of probeer de nieuwe waterbaan! Plan hier je bezoek.

    Steenkolenmijn, Valkenburg

    Bezoek een echte kolenmijn en ga op zoek naar het zwarte goud! Bij Steenkolenmijn Valkenburg leer je alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers, krijg je een demonstratie van de indrukwekkende mijnbouwmachines en ontmoet je echte mijnwerkers!

    Deltapark Neeltje Jans, Oosterschelde

    Bezoek de grootste stormvloedkering ter wereld in Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de indrukwekkende techniek ervan. Bezoek de stormvloedkering van binnen of ervaar het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier in de Delta Experience. En na afloop lekker het waterpark in!

    Science Centre, Delft

    Het Science Centre van de TU Delft biedt deze zomer de Science Experience! In twee uur tijd ontdek je de Amaze Technology-tentoonstelling en de uitvindingen van de onderzoekers van TU Delft, krijg je een interactieve demonstratie in een van de labs en doe je een familieworkshop voor jong en oud waarin je de hoogst mogelijke constructie bouwt of een afwasrobot maakt. Plan meteen je bezoek!

    LEGiOmuseum, Grootegast

    900 m2 aan LEGO? Dat vind je in het LEGiOmuseum! Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO. Naast de mooiste bouwwerken, zoals de Martinitoren van Groningen, kun je hier ook zelf lekker bouwen en spelen met LEGO.

    Thuis aan de slag

    Liever in eigen tuin aan de slag? Ook dat kan! Bijvoorbeeld met de proefjes van C3, lanceer bijvoorbeeld een raket met een bruistablet, ontdek wat zout met ijs doet of maak een ei doorzichtig. Veel is er niet voor nodig, met een paar huis-, tuin- en keukenmiddelen kom je een heel eind.

    Ook The James Dyson Foundation heeft genoeg challenges die je vanuit huis kunt ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bouwen van een stoel van karton? Of een race met ballonnenauto’s? Je vindt alle challenges met uitgebreide uitleg op de zogenaamde challenges cards, de uitleg is in het Engels.

    Toch liever een Nederlandse uitleg? Neem dan een kijkje op de website van de Aha-vragengenerator. Hier vind je meer dan 100 vragen die je thuis kunt onderzoeken. Hoe zorgen we dat er minder dieren uitsterven bijvoorbeeld? Hoe ziet jouw vingerafdruk eruit? Of maak zelf bliksem of een tornado!

    De proefjes toch liever uit handen geven? Organiseer dan een echt uitje in je eigen tuin met Mad Science Nederland: Samen met een Mad Scientist gaan de kinderen aan de slag met uitdagende activiteiten. Leuk, wetenschappelijk en educatief! Maak bijvoorbeeld slijm of je eigen stuiterbal en maak het feest helemaal compleet met goodiebags en labjasjes. Dus verzamel die vriendjes en vriendinnetjes van je kind en maak er een feestje van!

     

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer