• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  23 oktober 2019

  Met wetenschap en technologie op de goede weg? Doe mee met de TechniekTrofee!

  “Laat zien wat je in huis hebt en waar je trots op bent. Alleen als je het deelt, kunnen andere scholen erdoor geïnspireerd raken en er zelf misschien mee aan de slag gaan. En dat is precies de bedoeling”, vertelt Lianne Bonte van SBO de Reis van de Brandaan, winnaar van de TechniekTrofee 2018.

  Leerlingen vol trots

  Met hun Wetenschap & Techniek-aanpak van talentgroepen veroverde de Reis van de Brandaan vorig jaar de harten van de jury. “Het is onwijs leuk om de bevestiging te krijgen dat je op de goede weg zit. De jurybezoeken vond ik het allerleukst, dan voel je echt dat wat je aan het doen bent, impact heeft.” Het is nu anderhalf jaar geleden dat ze hem wonnen, maar de TechniekTrofee leeft nog steeds onder de leerlingen van de Reis van de Brandaan. De gewonnen penning ligt prominent in het technieklokaal in een aparte vitrine. Lianne: “Wij zijn er heel trots op, maar de kinderen natuurlijk ook. Elke keer als een nieuwe leerling vraagt wat het is, vertelt een oudere leerling vol trots erover.”

  Extra materiaal

  Met het prijzengeld van 2.500 euro is voornamelijk materiaal gekocht. “Je hebt niet veel materiaal nodig om Wetenschap & Techniek te geven en onze aanpak stond al, maar we hebben nu net wat extraatjes kunnen aanschaffen, zoals soldeerbouten.” Lianne zit in de jury van de aankomende TechniekTrofee waar ze veel zin in heeft. “Ik vond de jurybezoeken fantastisch, dus ik ben erg benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen op de deelnemende scholen.” Een tip van Lianne: “Iedereen kan wel iets bedenken, maar leg vooral uit waarom je iets doet, de motivatie is het allerbelangrijkst. Daar ga ik op letten als ik jurylid ben.”

  Meedoen

  Wil jij ook € 2.500,- winnen met jouw idee of aanpak voor effectief techniekonderwijs? Doe dan mee aan de TechniekTrofee! Er zijn twee prijzen te winnen. Basisscholen met een goed idee voor wetenschap- en techniekonderwijs maken kans op de Inspiratieprijs. Het prijzengeld van € 2.500,- kan jouw school meteen besteden aan de uitvoering van het idee. Als jouw school al goed op weg is met W&T, kunnen jullie meedingen naar de TechniekTrofee. De winnende basisschool – met het beste voorbeeld van W&T in het basisonderwijs – krijgt een geldprijs van € 2.500,- en een trofee. Een mooie erkenning die bovendien veel positieve publiciteit oplevert. De feestelijke uitreiking van beide prijzen vindt plaats op 29 januari 2020 tijdens het TechniekTrofeest.

  Aanmelden en procedure

  Enthousiast geworden? Meld je dan voor 22 november aan via www.techniektrofee.nl! De TechniekTrofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet en wordt sinds 2014 uitgereikt aan basisscholen die de talenten van hun leerlingen ontwikkelen met behulp van wetenschap- en techniekonderwijs.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 08 mei 2023

  ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

  Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2023

  ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

  Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

  Lees meer
  Nieuws - 25 april 2023

  Succesfactoren: hoe verhogen we de keuze voor een technisch profiel?

  De afgelopen jaren zien we een afname in het aantal jongeren dat kiest voor een technisch profiel op...

  Lees meer