• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  12 mei 2020

  Wereld Natuur Fonds nieuwe opdrachtgever Vakkanjers

  Het Wereld Natuur Fonds is de nieuwe opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge voor schooljaar 2020-2021. De WWF Wildlife Challenge daagt leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven.

  Samen de natuur beschermen

  De problemen waar de natuur mee kampt, worden voornamelijk door menselijk gedrag veroorzaakt. Hoe erg dit ook is, het biedt tegelijk een voordeel: wij kunnen ook de oplossing vormen. Een goed moment voor het Wereld Natuur Fonds en Vakkanjers om in het schooljaar 2020-2021 de handen ineen te slaan. Samen proberen ze natuurbeschermende oplossingen te vinden rond toenemende mens-dier conflicten. Leerlingen vanaf groep 7 op de basisschool tot en met het laatste jaar van het vmbo kunnen mee doen.

  “We zien dat techniek een steeds grotere rol speelt in natuurbescherming, bijvoorbeeld om rangers in het veld te ondersteunen in hun werk en de lokale bevolking te helpen om samen te leven met wilde dieren”, zegt Elke van Gils, adviseur Wildlife bij het Wereld Natuur Fonds. “Daarom werken we graag samen met Vakkanjers aan deze uitdaging! We gaan ervan uit dat de jongeren, met hun creatieve en technische skills, innovatieve oplossingen kunnen bedenken om conflicten tussen mens en dier te verminderen. Dit zal een enorm verschil maken in het creëren van gebieden waar mens en dier in harmonie kunnen leven.”

  Verschillende opdrachten

  In de WWF Wildlife Challenge krijgen de Vakkanjer-teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Leerlingen uit groep 7 en 8 bedenken bijvoorbeeld innovatieve oplossingen ter vermindering van het mens-dier conflict. Terwijl derde- en vierdejaars vmbo’ers de ultieme camera-trap ontwikkelen en bouwen. Het programma Vakkanjers werkt met een uitgebreide digitale leeromgeving die we blijven doorontwikkelen. Ook in het geval van onderwijs op afstand is Vakkanjers daarom goed toepasbaar.

  Wil je meer weten over de verschillende opdrachten? Bekijk ze op www.vakkanjers.nl/wwf. Ben je al helemaal overtuigd en zit in jouw klas het ultieme team voor deze opdracht? Laat het weten via: www.vakkanjers.nl/wwf.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer