• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  28 juni 2022

  We gaan van start met de FIRST® LEGO® League!

  Goed nieuws! Vanaf aankomend schooljaar is de FIRST LEGO League onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet. Met deze internationale technologiewedstrijd ontwikkelen kinderen van 4 t/m 15 jaar hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo zijn ze op een creatieve manier, met behulp van LEGO-stenen, bezig met wetenschap en technologie.

  Robotica-wedstrijd
  Het programma integreert STEAM leren en robotica in het onderwijs. Hierdoor krijgen de kinderen te maken met innovatie, teamwork, programmeren en onderzoek doen en worden ze sneller digitaal wijs. De vaardigheden die ze opdoen, zijn vaardigheden voor het leven.

  Drie divisies
  De FIRST LEGO League wordt opgedeeld in drie divisies: Discover, Explore en Challenge. Zo worden ze ieder op hun eigen niveau uitgedaagd.

  Discover – leeftijd 4 t/m 6 jaar
  Dit programma draait erom wetenschap en technologie te introduceren bij kinderen. Ieder jaar krijgen de deelnemende kinderen een nieuwe en spannende uitdaging dat in het teken staat van LEGO DUPLO. Lees hier meer over Discover.

  Explore – leeftijd 6 t/m 10 jaar
  Explore is een hands-on programma special ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld kunnen verbeteren. Lees hier meer over Explore.

  Challenge – leeftijd 9 t/m 15 jaar
  Dit programma daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Lees hier meer over Challenge.

  SUPERPOWERED
  Het thema van aankomend schooljaar is SUPERPOWERED. Dit jaarprogramma draagt kinderen uit te denken als ingenieurs en technici. Leerlingen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens missies mee uit te voeren.

  Meedoen
  Deelnemen aan de FIRST LEGO League kan in teams van een school, klas of BSO. Iedereen kan meedoen, technische kennis heb je er niet voor nodig. Het traject wordt in 12 sessies begeleidt door een docent/coach tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs landelijke finale.

  Op dit moment kun je jouw team aanmelden voor Challenge. Klik hier voor meer info en meld je aan!

  Benodigdheden
  Om mee te doen aan de wedstrijd heb je verschillende materialen nodig. Zo bestel je, afhankelijk van de divisie, een Discover, Explore of Challenge set. Deze bestaat uit een wedstrijdmat en missiemodellen van LEGO onderdelen. Ook heb je een LEGO® robotset nodig, die je zelf moet aanschaffen via www.heutink.nl. Hiernaast heb je een wedstrijdtafel nodig om de set op te stellen en te oefenen met het oplossen van de missies. Deze wedstrijdtafel maak je zelf met een handleiding.

  Kosten
  Om deel te nemen betaal je €175,- (incl. btw) inschrijfgeld per team. Daarnaast bestel je een set van €120,- (incl. btw en excl. verzending). Je hebt minimaal 1 set per school nodig. Is dit het eerste jaar dat je deelneemt? Dan dien je ook een robotset aan te schaffen.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer