• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    28 juni 2022

    We gaan van start met de FIRST® LEGO® League!

    Goed nieuws! Vanaf aankomend schooljaar is de FIRST LEGO League onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet. Met deze internationale technologiewedstrijd ontwikkelen kinderen van 4 t/m 15 jaar hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo zijn ze op een creatieve manier, met behulp van LEGO-stenen, bezig met wetenschap en technologie.

    Robotica-wedstrijd
    Het programma integreert STEAM leren en robotica in het onderwijs. Hierdoor krijgen de kinderen te maken met innovatie, teamwork, programmeren en onderzoek doen en worden ze sneller digitaal wijs. De vaardigheden die ze opdoen, zijn vaardigheden voor het leven.

    Drie divisies
    De FIRST LEGO League wordt opgedeeld in drie divisies: Discover, Explore en Challenge. Zo worden ze ieder op hun eigen niveau uitgedaagd.

    Discover – leeftijd 4 t/m 6 jaar
    Dit programma draait erom wetenschap en technologie te introduceren bij kinderen. Ieder jaar krijgen de deelnemende kinderen een nieuwe en spannende uitdaging dat in het teken staat van LEGO DUPLO. Lees hier meer over Discover.

    Explore – leeftijd 6 t/m 10 jaar
    Explore is een hands-on programma special ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld kunnen verbeteren. Lees hier meer over Explore.

    Challenge – leeftijd 9 t/m 15 jaar
    Dit programma daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Lees hier meer over Challenge.

    SUPERPOWERED
    Het thema van aankomend schooljaar is SUPERPOWERED. Dit jaarprogramma draagt kinderen uit te denken als ingenieurs en technici. Leerlingen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens missies mee uit te voeren.

    Meedoen
    Deelnemen aan de FIRST LEGO League kan in teams van een school, klas of BSO. Iedereen kan meedoen, technische kennis heb je er niet voor nodig. Het traject wordt in 12 sessies begeleidt door een docent/coach tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs landelijke finale.

    Op dit moment kun je jouw team aanmelden voor Challenge. Klik hier voor meer info en meld je aan!

    Benodigdheden
    Om mee te doen aan de wedstrijd heb je verschillende materialen nodig. Zo bestel je, afhankelijk van de divisie, een Discover, Explore of Challenge set. Deze bestaat uit een wedstrijdmat en missiemodellen van LEGO onderdelen. Ook heb je een LEGO® robotset nodig, die je zelf moet aanschaffen via www.heutink.nl. Hiernaast heb je een wedstrijdtafel nodig om de set op te stellen en te oefenen met het oplossen van de missies. Deze wedstrijdtafel maak je zelf met een handleiding.

    Kosten
    Om deel te nemen betaal je €175,- (incl. btw) inschrijfgeld per team. Daarnaast bestel je een set van €120,- (incl. btw en excl. verzending). Je hebt minimaal 1 set per school nodig. Is dit het eerste jaar dat je deelneemt? Dan dien je ook een robotset aan te schaffen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer