• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  28 juni 2022

  We gaan van start met de FIRST® LEGO® League!

  Goed nieuws! Vanaf aankomend schooljaar is de FIRST LEGO League onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet. Met deze internationale technologiewedstrijd ontwikkelen kinderen van 4 t/m 15 jaar hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo zijn ze op een creatieve manier, met behulp van LEGO-stenen, bezig met wetenschap en technologie.

  Robotica-wedstrijd
  Het programma integreert STEAM leren en robotica in het onderwijs. Hierdoor krijgen de kinderen te maken met innovatie, teamwork, programmeren en onderzoek doen en worden ze sneller digitaal wijs. De vaardigheden die ze opdoen, zijn vaardigheden voor het leven.

  Drie divisies
  De FIRST LEGO League wordt opgedeeld in drie divisies: Discover, Explore en Challenge. Zo worden ze ieder op hun eigen niveau uitgedaagd.

  Discover – leeftijd 4 t/m 6 jaar
  Dit programma draait erom wetenschap en technologie te introduceren bij kinderen. Ieder jaar krijgen de deelnemende kinderen een nieuwe en spannende uitdaging dat in het teken staat van LEGO DUPLO. Lees hier meer over Discover.

  Explore – leeftijd 6 t/m 10 jaar
  Explore is een hands-on programma special ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld kunnen verbeteren. Lees hier meer over Explore.

  Challenge – leeftijd 9 t/m 15 jaar
  Dit programma daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Lees hier meer over Challenge.

  SUPERPOWERED
  Het thema van aankomend schooljaar is SUPERPOWERED. Dit jaarprogramma draagt kinderen uit te denken als ingenieurs en technici. Leerlingen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens missies mee uit te voeren.

  Meedoen
  Deelnemen aan de FIRST LEGO League kan in teams van een school, klas of BSO. Iedereen kan meedoen, technische kennis heb je er niet voor nodig. Het traject wordt in 12 sessies begeleidt door een docent/coach tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs landelijke finale.

  Op dit moment kun je jouw team aanmelden voor Challenge. Klik hier voor meer info en meld je aan!

  Benodigdheden
  Om mee te doen aan de wedstrijd heb je verschillende materialen nodig. Zo bestel je, afhankelijk van de divisie, een Discover, Explore of Challenge set. Deze bestaat uit een wedstrijdmat en missiemodellen van LEGO onderdelen. Ook heb je een LEGO® robotset nodig, die je zelf moet aanschaffen via www.heutink.nl. Hiernaast heb je een wedstrijdtafel nodig om de set op te stellen en te oefenen met het oplossen van de missies. Deze wedstrijdtafel maak je zelf met een handleiding.

  Kosten
  Om deel te nemen betaal je €175,- (incl. btw) inschrijfgeld per team. Daarnaast bestel je een set van €120,- (incl. btw en excl. verzending). Je hebt minimaal 1 set per school nodig. Is dit het eerste jaar dat je deelneemt? Dan dien je ook een robotset aan te schaffen.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 05 juni 2023

  ‘Profielkeuze is voor veel leerlingen lastig in te schatten’

  Hoe kijken middelbare scholieren aan tegen de profielkeuze techniek? De afgelopen tijd hebben we het onderzocht met behulp...

  Lees meer
  Nieuws - 05 juni 2023

  ‘Met contextrijk onderwijs maak je lesstof tastbaar’

  Context bieden - wat heb ik er aan en wat kan ik ermee? – is belangrijk om kinderen...

  Lees meer
  Nieuws - 03 juni 2023

  ‘Leerlingen zijn vaak veel verder dan je denkt’

  Hoe krijg je leerlingen nu echt geïnteresseerd voor techniek? Bart Kappé, NLT-docent bij het Veenlanden College in Mijdrecht,...

  Lees meer