• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  16 maart 2020

  Deze vmbo’ers plaatsten zich voor de landelijke finale van Vakkanjers

  De eerste finalisten van de Vakkanjer Challenge 2020 zijn bekend! Deze vmbo’ers hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finales van Vakkanjers. Hier presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

  De teams kwamen met allerlei verschillende ontwerpen. Van een schommel geschikt voor iedereen, ook kinderen in een rolstoel of die blind zijn, tot een veelzijdig plein die door middel van lichtjes gebruikt kan worden voor bijna alle sporten. “Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen”, aldus Desmond Post, jurylid namens de Cruyff Foundation. “Voor de jury was het lastig kiezen. We zijn enorm benieuwd hoe de winnaars hun ontwerp nog verder gaan perfectioneren voor de finale.”

  Van de zes halve finales konden er slechts drie doorgaan. De overige drie zijn vanwege het coronavirus uitgesteld. Meer informatie hierover volgt.

  De eerst finalisten op een rij

  Vakkanjer Scout:
  Vakcollege Noordoostpolder uit Emmeloord | Scoorbol
  Willem de Zwijger College uit Hardinxveld – Giessendam | Trampobal 
  Wolfert Lansing uit Bergschenhoek | Beachby

  Vakkanjer Pioneer:
  CSG Reggesteyn uit Rijssen
  Hondsrug College uit Emmen
  Ichthus College uit Veenendaal
  Wartburg College uit Dordrecht
  Kalsbeek College uit Woerden
  Melanchthon Kralingen uit Rotterdam

  Creating space for children

  Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

  Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen.

  Vakkanjers LIVE

  De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni in Omnisport te Apeldoorn. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de ideeën en oplossingen van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer