• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  02 september 2021

  Virtuele bedrijfsbezoeken in Zeeland

  Wat doe je als je opeens geen bedrijfsbezoeken mag organiseren? Terwijl je op die manier zo’n 11.000 leerlingen per jaar de cultuur en de sfeer van werken in de techniek liet opsnuiven. In Zeeland ontwikkelde Huis van de Techniek samen met het regionale bedrijfsleven en met ondersteuning van Jet-Net & TechNet de oplossing: virtuele bedrijfsbezoeken.

  In samenwerking met representatieve bedrijven uit verschillende technische sectoren zijn er korte video’s (circa 4 minuten) ontwikkeld die een goed beeld geven van het werk in deze branches. “Voordeel is dat nu ook een beeld wordt gegeven van het hele productieproces, van ontwerp via inkoop tot en met de productie. Daarbij komen ook de verschillende functies en opleidingen en opleidingsniveaus in beeld”, zegt Dick Schipper van Huis van de Techniek. “Elke video is aangevuld met lesopdrachten voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw vmbo en havo/vwo. Zo krijgen de leerlingen toch een indruk van de technische bedrijfspraktijk. En aan de positieve reacties merken we dat onze oplossing voorziet in een behoefte”.

  Het project is weer een kordate regionale samenwerking, meldt Schipper: “De lessen hebben we samen met leraren en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs ontwikkeld. En om ons ‘bij de les te houden’ hebben we enkele technasiumleerlingen erbij betrokken, die ons vertelden wat de leerlingendoelgroep van 10-15 jaar oud wél, en juist níet leuk vindt”.

  Er zijn nu video’s en lesmateriaal over de sectoren metaal, logistiek, procestechniek, mobiliteit & transport en bouw. De komende periode worden meer sectoren toegevoegd.

  De video’s en alle details vind je hier bij Bedrijf + School, een initiatief van Huis van de Techniek.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 07 september 2021

  Techport Technologieweek 2021: 4 t/m 8 oktober

  De Techport Technologieweek vindt dit jaar van 4 t/m 8 oktober plaats. Deze week heeft tot doel om...

  Lees meer
  Nieuws - 06 september 2021

  Nieuw: videogastles over ‘mobiliteit’

  Begin het schooljaar goed met een van onze interactieve videogastlessen. Daarmee haal je de beroepspraktijk van het technisch...

  Lees meer
  Nieuws - 06 september 2021

  Provincie Gelderland werkt met Jet-Net & TechNet aan meer en beter W&T onderwijs

  Om de instroom in de technische sectoren te helpen verbeteren start de Provincie Gelderland een programma gericht op...

  Lees meer