• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  03 oktober 2019

  Vierde editie van het Generation Discover festival

  Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam heeft dinsdagochtend samen met leerlingen van verschillende Rotterdamse basisscholen, diverse deelnemende partijen aan het festival en presentator en televisiebekendheid Buddy Vedder de vierde editie van het Generation Discover festival in Rotterdam Ahoy feestelijk geopend. Op dit gratis festival kunnen jongeren tussen 8 en 14 jaar met activiteiten, workshops en clinics zelf ervaren welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst en hoe het is om hier zelf iets mee te doen. Het Generation Discover festival wordt dit jaar voor het eerst in Rotterdam georganiseerd en is gratis te bezoeken van 2 tot en met 6 oktober.

  Meer te beleven dan ooit!

  Doel van het Generation Discover festival is om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met wetenschap en technologie, zodat er een belangrijk zaadje wordt geplant voor het nadenken over de mogelijkheden van een toekomstige baan in deze sector. Met meer dan 30 deelnemende partijen uit het bedrijfsleven, kenniscentra en de overheid is er tijdens de vierde editie van dit Generation Discover festival in Rotterdam nog meer te beleven dan in de jaren hiervoor. De deelnemende partijen werden bij de openingsceremonie vertegenwoordigd door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, Amito Haarhuis, directeur van Rijksmuseum Boerhaave en Sebastiaan Smit, directeur van Jet-Net & TechNet.

  Laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met wetenschap en technologie

  Bij Jet-Net & TechNet werken bedrijven en scholen samen om meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding en carrière. Sebastiaan Smit: “Uit onderzoek weten we dat kinderen tussen hun 9e en 14e jaar beroepsbeelden vormen en sommige beroepskeuzes al uitsluiten. Het is daarom heel belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met wetenschap en technologie.”

  De komende vijf dagen zullen naar verwachting ruim 30.000 bezoekers tijdens het Generation Discover festival gaan ervaren hoe we in 2050 anders gaan wonen, ons anders gaan verplaatsen en produceren. Leerlingen, leraren, (groot)ouders en andere geïnteresseerden kunnen onder andere aan de slag met proefjes in het mini-lab, door het verleden en de toekomst van mobiliteit reizen in de Great Time Travel Hack attractie, virtuele gebouwen bouwen met een HoloLens of racen met een zelfgemaakte auto die op zout water rijdt.

  Tickets zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar via www.generationdiscover.nl.
  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 11 oktober 2021

  Bedenk creatieve oplossingen voor een betere planeet met NXplorers Junior

  Wie heeft hét slimme idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten? NXplorers Junior, voorheen 'bright ideas...

  Lees meer
  Nieuws - 01 oktober 2021

  De Grootste Online Escaperoom: nu thuis beschikbaar!

  Vandaag - 1 oktober 2021 - wordt, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste...

  Lees meer
  Nieuws - 07 september 2021

  Techport Technologieweek 2021: 4 t/m 8 oktober

  De Techport Technologieweek vindt dit jaar van 4 t/m 8 oktober plaats. Deze week heeft tot doel om...

  Lees meer