• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  15 januari 2020

  Vakkanjers LIVE 2020: techniek en topsport komen samen

  In juni schieten duizenden jongeren uit de startblokken met het ontdekken van hun vakmanschap! Het spannendste techniekfestival van Nederland Vakkanjers LIVE vindt in 2020 namelijk plaats in Omnisport Apeldoorn. Scholen kunnen zich nu aanmelden voor een kosteloos bezoek aan het festival!

  Vakkanjers LIVE 2020

  Vakkanjers LIVE is hét festival waar techniek een podium krijgt en dé plek waar jouw leerlingen kennis kunnen maken met de spannende wereld van techniek. Dit jaar vind het festival plaats op woensdag 10 en donderdag 11 juni. Het wordt weer een spektakel van zien, doen én beleven. Basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) en vmbo-leerlingen (klas 1 en 2) kunnen tijdens dit evenement op een compleet nieuwe manier kennismaken met de wereld van techniek.

  Wat is er te doen?

  Een prachtige sportaccommodatie met een wielerbaan, topsporthal en atletiekbaan. Het is de perfecte plek voor een gezellig én sportief spektakel. Leerlingen kunnen een kijkje nemen behind the scenes en ontdekken wat er technisch nodig is bij een groot sportief event. Leerlingen kunnen flink aan de slag met allerlei leuke activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf aan de knoppen zitten van licht en geluid, technische problemen oplossen, decors lassen, bruggen bouwen voor bezoekers of meedoen met een van de vele andere sportieve en technische activiteiten.

  Benieuwd wat er allemaal te doen is? Bekijk hier alle activiteiten!

  Finale Vakkanjer Challenge

  Tijdens Vakkanjers LIVE vind ook de finale plaats van de Vakkanjer Challenge! Hier presenteren de finalisten van de Vakkanjers Challenge hun ideeën voor de Johan Cruyff Foundation. Het afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt aan de opdracht ‘creating space for children’ en de meeste innovatieve manieren bedacht om kinderen te laten sporten. Welke Vakkanjers hebben de slimste ideeën bedacht, gemaakt en gepresenteerd en gaan met de hoofdprijs naar huis? Je ontdekt het tijdens de Vakkanjers LIVE!

  Aanmelden

  Groepen 7 en 8 van de basisschool zijn welkom op woensdag 10 juni en donderdag 11 juni tussen 09.00 – 12.00 uur (kosteloos) bij Vakkanjers LIVE, je moet de groep alleen even aanmelden omdat er beperkt plek is: https://vakkanjers.live/home

  Klassen 1 en 2 van het vmbo kunnen tussen woensdag 10 juni en donderdag 11 juni tussen 13.00 en 16.00 uur (kosteloos) langskomen op Vakkanjers LIVE, je moet de klas alleen even aanmelden omdat plek beperkt is: https://vakkanjers.live/home

  Over Vakkanjers

  Jongens en meiden ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers: een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een technische oplossing bedenken voor een probleem. In teams werken de vmbo’ers en mbo’ers aan een échte opdracht voor een aansprekende opdrachtgever.

  Vakkanjers is een initiatief van technische sectoren om de instroom van goed opgeleide vakmensen te stimuleren. Technische bedrijven hebben volop uitdagende banen voor zulke talenten. Vakmensen die niet alleen technisch onderlegd zijn, maar juist ook beschikken over andere competenties. Met Vakkanjers werken scholen en bedrijven samen aan het verbeteren van de technische vaardigheden én aan de persoonlijke ontwikkeling van de jonge deelnemers.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer