• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    01 april 2022

    Vakkanjer Junior & Pioneer: stem nu op jouw favoriet

    Bijna alle halve finalisten van Vakkanjers zijn bekend! Met de challenge In het licht van Vincent werden de Vakkanjers uitgedaagd door Van Gogh Museum en ASML om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kunstwerken te behouden voor de toekomst. En om de verhalen van Vincent en de beleving van zijn schilderijen nieuwe dimensies te geven. 

    Afgelopen maanden zijn de Juniors (groep 7 en 8 van het primair onderwijs) aan de slag gegaan met het ontwerpen van een pop-up museum over Vincent van Gogh. Welke schilderijen moeten in dit museum komen? Hoeveel mensen kan het museum tegelijk ontvangen? Hoe verplaats je dit museum naar een andere locatie? Aan hen de taak om een compleet pop-up museum te ontwerpen.

     

    De Pioneers (derde en vierde jaar vmbo) werden aan het werk gezet om een 360 graden Panorama te maken om Vincents visie een extra lading te geven. Verlevendig het met licht, geluid, geur of welke andere zintuigelijke waarneming dan ook. Laat de sterrennacht dag worden, zet een stilleven in night mode of bedenk iets totaal anders.

    Breng jouw stem uit

    Jij kan bepalen welke groep de publieksprijs wint! Op deze pagina vind je de omschrijvingen van alle ideeën en (indien beschikbaar) een videopitch van het idee. Ben je enthousiast over een idee en vind je dat dit team de publieksprijs moet winnen? Klik dan op ‘Stem op dit project’. De stembussen zijn geopend tot donderdag 7 april 16:00 uur.

    Halve Finale

    De schoolwinnaars mogen hun school vertegenwoordigen tijdens de halve finale van Vakkanjers die dit jaar online uitgezonden worden via YouTube. Het belooft een mooi evenement te worden waarin je in een half uur wordt meegenomen door de challenge, de ideeën en de teams. In de uitzending worden 10 finalisten per challenge bekend gemaakt. De halve finales vinden plaats op:

    • Vakkanjer Junior: 12 april 10.00 uur
    • Vakkanjer Pioneer: 12 april 13.00 uur

    De link naar de live YouTube-uitzendingen ontvangen alle deelnemers per mail. Ben je geen deelnemer maar wil je de uitzending toch bekijken? Dat kan! We plaatsen de links t.z.t. ook op www.vakkanjers.nl/halvefinale

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer