• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    16 oktober 2018

    Twentse technologiebedrijven openen deuren voor havo, vwo én vmbo scholieren tijdens Careerday-on-Tour

    Op 16, 17 en 18 oktober organiseert Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente de Careerday-on-Tour. Zestien regionale bedrijven openen hun deuren voor leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo. Dit jaar kunnen voor het eerst ook vmbo leerlingen deelnemen en op actieve wijze kennis maken met de verschillende bedrijven en beroepsbeelden. Dit met als doel om jongeren vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie en carrièrekeuze.

    De Careerday-on-Tour is een evenement dat jaarlijks in oktober wordt georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente. Leerlingen van 4 vmbo, 5 havo en 5/6 vwo maken op een actieve manier kennis met moderne technologie en de regionale bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in techniek en technologie en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.

    De scholen bezoeken met hun leerlingen in één dagdeel twee bedrijven. Ook krijgen zij van tevoren een opdracht voor hun leerlingen, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek. De opzet van de Careerday-on-Tour is goed in te passen in het LOB-programma van de school. Dit jaar doen voor het eerst ook vmbo leerlingen mee aan de Careerday-on-tour. Marieke Rinket, regiocoördinator Jet-Net & TechNet: “In regio Oost zitten bedrijven te springen om MBO-ers met een technische opleiding, ze openen hun deuren dus erg graag om de vmbo-leerlingen te inspireren!”

    De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is. De volgende bedrijven nemen deel aan deze editie: VDL-ETG, Boessenkool, Urenco, Benchmark, ETC, AkzoNobel, Thales Nederland, Stork Thermeq, HP Valves, Norma, Demcon, SES, Medisch Spectrum Twente, Trioliet, Nedap en Voortman Steel Group.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer