• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 april 2020

  Twee keer inspiratie voor een studiedag met wetenschap en technologie

  Ook al is iedereen in het onderwijs druk in de weer met de grote veranderingen rond corona, toch is het voorjaar ook nu hét moment om vooruit te kijken naar het volgende schooljaar. Basisscholen die stappen willen zetten in de ontwikkeling van hun wetenschap- en techniekonderwijs, kunnen nu alvast een workshop op locatie boeken voor de studiedagen 2020/2021. Afhankelijk van hoe ver je bent en wat je wilt bereiken, heb je keus uit twee varianten.

  De eerste tien basisscholen die een afspraak maken voor de studiedagen 2020/2021 krijgen van ons een W&T-pakket cadeau. Dit mooie W&T-pakket ter waarde van ruim 130 euro bevat een aantal verschillende onderdelen die samen geschikt zijn om met alle klassen en op alle niveaus aan de slag te gaan.

  1. Inspiratieworkshop voor het hele team

  Deze workshop is bijzonder geschikt voor basisscholen die een goede start willen maken met wetenschap- en techniekonderwijs en daarvoor alle leerkrachten willen enthousiasmeren. Laat dat maar aan de techniekcoaches van Jet-Net & TechNet over. In deze workshop laten zij het hele team kennismaken met wetenschap en technologie gebaseerd op Onderzoekend & Ontwerpend Leren: hoe werkt dat? Hoe ziet de leercyclus eruit? Hoe koppel je wetenschap en technologie aan de kerndoelen?

  Niet alleen de theorie passeert de revue, je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. En ervaart zo hoe je een onderwerp als energie of ‘vastmaken en verbinden’ eenvoudig en met alledaagse materialen op een leuke en leerzame manier kunt benaderen. Een mooie, inspirerende en effectieve manier om inzicht te krijgen in wat je als leerkracht kunt doen om de radertjes bij kinderen in beweging te krijgen.

  Het team van OBS Hurdegarijp deed de Inspiratieworkshop. “Leuk om te ervaren dat je met simpele huis-tuin-en-keukenvoorwerpen al veel kunt doen”, zegt IB’er Tineke Steegstra. “Je wordt je er ook van bewust hoezeer je met wetenschap en technologie creativiteit in kinderen naar boven kunt halen, en dat je hart, hoofd en handen tegelijk aan het werk zet.”

  Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.

  2. Workshop W&T-actieplan

  Ook deze workshop is bedoeld voor basisscholen die aan het begin van hun wetenschap-en- techniekavontuur staan. Dit keer ligt de nadruk op organisatorische vraagstukken: wat wil je met wetenschap en technologie (W&T) bereiken? Wat is daarvoor nodig? Met welke externe partijen kunnen we samenwerken? Kortom: hoe pak je de invoering van W&T aan?

  Het schoolteam – of een deel daarvan – gaat praktisch aan de slag vanuit waar de school nu staat. Als onderlegger krijgen de deelnemers een handig werkboek waarin aan de hand van zes thema’s alles voorbijkomt waar je als school aan moet denken bij de invoering van W&T. Twee thema’s werken jullie in de workshop uit: ‘werk vanuit een visie’ en ‘bedenk met welke partijen de school kan samenwerken’. Met als resultaat: concrete actiepunten om wetenschap en technologie op de school verder te ontwikkelen.

  Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.

  Studiedagen op maat

  De workshops vormen een ideale invulling voor elke studiedag. De inspiratieworkshop duurt 1,5 uur, de workshop W&T-actieplan neemt 2,5 uur in beslag. In overleg kunnen ze ook op maat gemaakt worden voor jullie studiedag. Heb je hiervoor speciale wensen of ideeën? We horen het graag! Neem dan contact op via primaironderwijs@jet-net.nl

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 24 februari 2021

  Kennismaken met techniek kan nu ook gewoon op afstand

  Leerlingen laten kennismaken met techniek, ook in coronatijd? In samenwerking met technische bedrijven biedt Jet-Net & TechNet een...

  Lees meer
  Nieuws -

  Kloosterboer en Pontes Scholengroep: samen jongeren helpen kiezen voor een technische toekomst

  Hoe maak je jongeren enthousiast voor de techniek als bedrijf? Een goede samenwerking tussen scholen en bedrijven is essentieel...

  Lees meer
  Nieuws - 15 februari 2021

  Jet-Net & TechNet Routeplanner: brengt de samenwerking tussen school en bedrijf van A naar B

  Een goede samenwerking tussen scholen en technische bedrijven is goud waard: je inspireert samen jongeren voor wetenschap, techniek...

  Lees meer