• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    23 april 2020

    Thuis naar het museum: de leukste technische online initiatieven

    Het is bijna meivakantie! Hoewel je er misschien normaal op uit gaat naar een museum, kan dat door het coronavirus helaas niet. Musea zijn gesloten, maar dat betekent niet dat er niks te doen is. Daarom een overzicht van alle musea die in deze bijzondere tijd een inspirerend technisch online aanbod hebben: van een online kettingreactie tot de leukste proefjes voor thuis. Aan de slag dus!

    Science Museum Nemo

    Normaal ontdek je in Science Museum Nemo de coolste dingen, maar gelukkig valt er thuis ook een hoop te ontdekken! Op de website van Nemo staan tips genoeg. Doe bijvoorbeeld mee met de online kettingreactie challenge, kom alles te weten over het coronavirus of probeer één van de vele proefjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ei door een flessenhals krijgen of de tijd bepalen aan de hand van de zon?

    De Ontdekfabriek

    Ook de Ontdekfabriek is gesloten, maar gaan online verder. Bouw bijvoorbeeld met je hele familie mee aan de Wat-Als-Stad en presenteer het op de website van De Uitvinders! En het wordt nog leuker: als de Ontdekfabriek weer open mag, verzamelen ze alle huisjes om ze in het echt bij elkaar te zetten. Je kunt de stad bouwen met eigen materialen, maar je kunt op de website van de uitvinders ook een speciaal materiaalpakket bestellen.

    Space Expo

    Bij de Space Expo ontdek je de ruimte, nu ook vanuit huis! Stel bijvoorbeeld een vraag waarop je het antwoord altijd al wilde weten aan André Kuipers of ontdek de uitgebreide lijst met spaceweetjes van de Space Expo. Je kunt ook zelf aan de slag met proefjes of ander knutselwerk. Maak bijvoorbeeld een eigen waterraket of werk aan je Russisch voor in de ruimte. Nog meer leren over de ruimte of meer proefjes doen? Kijk dan ook op de speciale website van André Kuipers: thuisinderuimte.nl.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer