• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  27 mei 2019

  Terugblik Dutch Technology Week 2019

  20 t/m 25 mei 2019 – 8e DUTCH TECHNOLOGY WEEK
  Geslaagde week met 42.000 bezoekers, ruim 60 events op 22 locaties in Nederland

  Maandag 20 mei – Jaarconferentie Techniekpact: nieuwe voorzitter
  Op de eerste dag vond, na de officiële opening van de Dutch Technology Week, de Jaarconferentie Techniekpact plaats. 400 bezoekers hebben bij de Brainport Industries Campus in Eindhoven kennis gemaakt met “good practices” op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt waarbij onderwijs, overheid en bedrijfsleven gezamenlijk investeren in TechTalent. Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, deelde namens het kabinet mee dat men blij is met de aanpak van het Techniekpact en deze kabinetsperiode het programma zal blijven ondersteunen. Hierna introduceerde hij de nieuwe voorzitter van de Landelijke Regiegroep Techniekpact: Thea Koster, lid van het College van Bestuur van Deltion College Zwolle.

  Dinsdag 21 mei – NIGHT OF THE NERDS: recordaantal bezoekers 
  Hét technologiefestival Night of the Nerds in Eindhoven is dit jaar bezocht door 5200 leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO, een recordaantal! De bezoekers kwamen uit heel Nederland én België. Volgens de organisatie een super geslaagde editie, mogelijk gemaakt door een groot aantal bedrijven waaronder DTW-partners ASML, VDL Groep, Fontys en Defensie.

  Donderdag 23 mei – Nieuw: Mission Tech 
  Ook volop aandacht voor de jonge leerlingen van het basisonderwijs tijdens de DTW. Zo was er op donderdag 23 mei het nieuwe event Mission Tech, voor 2000 kinderen in het Klokgebouw in Eindhoven. AutoTech, op 23 mei bij de Automotive Campus in Helmond beleefde ook alweer haar 8ste editie en verwelkomde zo’n 800 leerlingen uit groep 7 en 8. In Hapert was er op vrijdag, als onderdeel van KempenTech, aandacht voor onze jongste technologie-fans. Hier gaf TU/e professor Maarten Steinbuch een inspirerend kindercollege, waar ook de begeleidende ouders ademloos naar luisterden. In Tilburg was er op vrijdag De Verwonderroute: 105 leerlingen van het basisonderwijs brachten een bezoek aan onder meer het Textiemuseum en de LocHal.


  Foto’s van Mission Tech

  DTW in Nederland 
  Dit jaar waren er op 22 locaties in Nederland activiteiten. In Oss was de Shell Eco Marathon, in Tilburg was het mogelijk om met de SpaceBuzz een virtuele ruimtereis te maken, op zaterdag opende NEMO Science Museum in Amsterdam -gratis- haar deuren en het grote publiek kon onder meer Resato in Assen en de Novio Tech Campus in Nijmegen bezoeken als onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute.

  Voorafgaand aan de Dutch Technology Week werd de landelijke publiekscampagne Make Tech Yours in het kader van UpgradeNL gelanceerd. UpgradeNL is een impulsprogramma van een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelt om heel Nederland mee te nemen in de technologische transitie.

  Zaterdag 25 mei – High Tech Ontdekkingsroute 
  Traditiegetrouw werd de week afgesloten met dé open dag voor het grote publiek: de High Tech Ontdekkingsroute. Op maar liefst 12 locaties in heel Nederland werd het grote publiek getrakteerd op een ‘kijkje in de keuken’ van (high-) tech-bedrijven en instellingen. Het event trok zo’n 20.000 bezoekers!

  DTW in 2020 
  De datum voor de 9e Dutch Technology Week is bekend: de week is in 2020 van 8 tot en met 13 juni.

  Jet-Net & TechNet
  Jet-Net & TechNet was partner bij meerdere events van de Dutch Technology Week, zoals de Young Talent Tour en Mission Tech.

  Achtergrond – Dutch Technology Week 2019 
  Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen worden niet gevonden zonder toepassingen van technologie. De DTW levert hier een bijdrage aan door het zichtbaar en tastbaar maken van technologie tijdens een groot aantal events en op haar online platform.

  Van 20 t/m 25 mei 2019 vond de 8e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met meer dan 60 events in heel Nederland rondom het thema technologie.

  De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 300 financiële- en eventpartners. Kijk voor alle informatie en events op: www.dutchtechnologyweek.com.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer