• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  30 mei 2016

  Terugblik Dutch Technology Week 2016

  PERSBERICHT  – 29 mei 2016

  Dutch Technology Week 2016

  23 t/m 28 mei 2016

  Technology connects: veel aandacht voor maatschappelijke thema’s Smart Cities, Smart Mobility en Health tijdens 5e editie DTW

  De organisatie van de jaarlijkse Dutch Technology Week (DTW) kijkt terug op een succesvolle vijfde  editie. In zes dagen bezochten zeker  35.000 mensen één of meerdere van de ruim vijftig  events. Door de intensieve samenwerking tussen de  partners van de DTW, was het programma gevuld met vernieuwende en verrassende events.  

  Studenten en jongeren

  Er waren veel één op één ontmoetingen tussen jongeren, studenten en hightech  professionals. Op  dinsdag 24 mei  was er een speciale dag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (VO-dag). Ruim 250 scholieren gingen op pad in de Brainport-regio  voor gesprekken met hightech professionals. De happening s werd ’s middags afgesloten  met ‘Night of the Nerds’. Op dit techniekfestival in het Klokgebouw op Strijp-S (Eindhoven) maakten 3500 jongeren uit Nederland op een vermakelijke wijze kennis met allerlei technologische snufjes waar ze volop mee konden experimenteren.

  Donderdag 26 mei was het de beurt aan de MBO-ers:  250 studenten van het SUMMA College en ROC Ter AA gingen op bedrijfsbezoek bij technologische bedrijven. Een zeer geslaagde dag die voor een aantal studenten direct concreet resultaat opleverde: zij verzekerden zich van een stageplek.

  Ook de  leerlingen van het basisonderwijs groep 7 en 8 kwamen aan hun trekken in Helmond, Hapert en bij de High Tech Campus: op deze locaties waren speciale ‘PO-dagen’.

  Professionals

  Behalve voor jongeren en studenten was er uiteraard ook veel aandacht voor de professionals tijdens de DTW. Ingenieurs, ontwerpers, docenten, ondernemers, start ups  & scale ups, investeerders en andere bezoekers met een aan techniek verwant beroep werden meegenomen in maatschappelijke thema’s als Health,  ‘Smart Cities’  en  Smart Mobility tijdens diverse events. Daarnaast brengt de koppeling met deze relevante thema’s de week dichter bij de burger en wordt zichtbaar  wat de waarde van technologie is. Deze verbinding kwam ook tot uiting in het thema van de week: ‘Technology Connects’.

  Een greep uit de events:  High Tech Capital (onderdeel van Start Up Fest Europe) vulde het Philips-stadion met ruim 700 bezoekers, de lancering en de opening van het Slimmer Leven Huis trok ruim 1000 bezoekers,  de EIP Smart Cities jaarvergadering met een geslaagd bezoek van Eurocommissaris Bulc aan de regio en de Grand Cooperative Driving Challenge met veel landelijke aandacht.

  High Tech Ontdekkingsroute: high tech maakindustrie in de spotlights

  De week werd traditiegetrouw afgesloten op zaterdag  28 mei met de High Tech  Ontdekkingsroute.  Op vijf  aansprekende locaties in de Brainport-regio, in Drachten en in Almelo gaven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, zat deze dag vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er was veel te zien, te doen, te beleven: een bezoek aan een operatiekamer, een echte F16 van dichtbij bewonderen, een windwagentje of technisch Vaderdagcadeau in elkaar zetten, je eigen kralen sorteren, kortom: een inspirerende dag voor jong en oud.

  Frits van Hout, bestuurslid van ASML en voorzitter van de DTW: “Het was een geslaagde week, waarbij de regio ook internationaal weer duidelijker  op de kaart is gezet. Rondom het thema Smart Mobility is de testbaan in Helmond hier een goed voorbeeld van:  alle nieuwe ideeën kunnen hier in de praktijk worden getest en verder worden uitontwikkeld. Het is uniek in de wereld wat hier kan en gebeurt, dit trekt grote autobouwers in Europa en daarbuiten aan.”

  Over de Dutch Technology Week

  De organisatie en partners van de Dutch Technology Week willen enthousiasme over  en trots op technologie bevorderen en hiermee de Nederlandse hightech sector versterken.

  Een week lang wordt hier extra bij stilgestaan: bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan een DTW vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

  De Dutch Technology wordt mede mogelijk gemaakt door:

  ING, ASML, Brainport Industries, Brainport Development, Accenture, DAF Trucks N.V., Defensie

  NXP, PANalytical, Philips, Technische Universiteit Eindhoven, TNO, Vanderlande, VDL Groep, AAE,

  Bosch Security Systems, Fontys Hogescholen, Food Connection Point, High Tech Campus Eindhoven, Kempisch Bedrijvenpark, Summa College, én talloze event- en communicatiepartners.


  Noot voor redactie

  Neem voor meer informatie contact op met:

  Monique de Wit, projectleider Dutch Technology Week,  tel. (+31) 6 211 05 274 of e-mail: m.dewit@brainportdevelopment.nl

  Online Dutch Technology Week

  Meer informatie is te vinden op: www.dutchtechnologyweek.comfacebook en twitter.

  Brainport Regio Eindhoven

  Brainport Regio Eindhoven is een top technologische broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Samen bedenken en maken zij de technologie van morgen, die bijdraagt aan een duurzame economische ontwikkeling van Nederland. Brainport is de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. De vijf speerpuntsectoren in deze regio zijn High Tech Systems & Materials, Food, Automotive, Lifetec en Design. Projectorganisatie Brainport Development, organisator van de Dutch Technology Week, is een ontwikkelingsmaatschappij nieuwe stijl. Met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid – de zogenaamde triple helix – werkt zij aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer