• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  20 september 2022

  Technisch bedrijfsleven en leerlingen ontmoeten elkaar tijdens Career Days Zuid

  Vandaag en morgen (20 en 21 september) staat het Nexus gebouw van Fontys Eindhoven even helemaal in het teken van technologie in alle vormen en maten tijdens de Career Days Zuid. Maar liefst 28 bedrijven laten zo’n 1.000 vmbo, havo en vwo leerlingen uit Noord-Brabant en Limburg ervaren hoe leuk, interessant en afwisselend techniek kan zijn.

  Van broedeieren en MARS-repen tot een vrachtwagen voor de ingang: je ziet het deze dagen allemaal voorbij komen op Fontys. Leerlingen maken kennis met technische bedrijven uit de regio tijdens verschillende workshops. Hier leren ze over de werkzaamheden, kunnen ze in gesprek met werknemers en ontdekken ze de veelzijdigheid van een baan in de technische sector. Iedere groep van zeven leerlingen wordt gekoppeld aan een Career Guide; een student van een technische of technologische opleiding die de leerlingen alles kan vertellen over zijn of haar studie.

  De leerlingen leren er veel van. Zo vertelt Carice van Morgen van Gymnasium Beekvliet in Sint Michielsgestel: “Tot nu toe hebben we twee workshops gevolgd en veel geleerd over chemische techniek. Met zo’n dag zie je echt wat de verschillen zijn binnen werken in de techniek. Zelf wil ik iets met natuurkunde gaan studeren, dus dat sluit goed aan!”

  Bekijk hier de aftermovie:

  Een van de deelnemende bedrijven is Vencomatic Group. Zij ontwikkelen technieken die je tegenkomt in de pluimveestal. Tijdens hun interactieve workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met een spel. De standhouders willen ze laten nadenken voer het proces dat komt kijken bij het broeden van eieren. Hiervoor hebben ze de eieren zelfs meegenomen. Thijs van Beers, werkzaam bij Vencomatic, vertelt: “In het begin zijn de leerlingen heel erg aan het denken en zoeken. De meesten zijn in eerste instantie niet heel erg enthousiast over de pluimvee sector, maar naarmate ze er meer over leren, komt dat enthousiasme wel echt op gang.”

  In totaal nemen 29 bedrijven en organisaties deel aan de Career Days Zuid. Naast Vencomatic Group zijn dat AAE, Abbott, Aircraft Maintenance & Training School, ASML, Avans Hogeschool, DAF Trucks, DHL, Ericsson, Fontys Hogescholen, Goflex Young Professionals, HAS Hogeschool, IVS Dosing Technology, IW Brabant, KUK Wijdeven, Maastricht University – Biomedical sciences, MARS Nederland, Ministerie van Defensie, Philips, Rijkswaterstaat, Royal Haskoning, SMC, Summa College – Engineering, Team Rembrandt, Ten Brinke, TU/e, Vanderlande en VDL.

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer