• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  20 september 2022

  Technisch bedrijfsleven en leerlingen ontmoeten elkaar tijdens Career Days Zuid

  Vandaag en morgen (20 en 21 september) staat het Nexus gebouw van Fontys Eindhoven even helemaal in het teken van technologie in alle vormen en maten tijdens de Career Days Zuid. Maar liefst 28 bedrijven laten zo’n 1.000 vmbo, havo en vwo leerlingen uit Noord-Brabant en Limburg ervaren hoe leuk, interessant en afwisselend techniek kan zijn.

  Van broedeieren en MARS-repen tot een vrachtwagen voor de ingang: je ziet het deze dagen allemaal voorbij komen op Fontys. Leerlingen maken kennis met technische bedrijven uit de regio tijdens verschillende workshops. Hier leren ze over de werkzaamheden, kunnen ze in gesprek met werknemers en ontdekken ze de veelzijdigheid van een baan in de technische sector. Iedere groep van zeven leerlingen wordt gekoppeld aan een Career Guide; een student van een technische of technologische opleiding die de leerlingen alles kan vertellen over zijn of haar studie.

  De leerlingen leren er veel van. Zo vertelt Carice van Morgen van Gymnasium Beekvliet in Sint Michielsgestel: “Tot nu toe hebben we twee workshops gevolgd en veel geleerd over chemische techniek. Met zo’n dag zie je echt wat de verschillen zijn binnen werken in de techniek. Zelf wil ik iets met natuurkunde gaan studeren, dus dat sluit goed aan!”

  Een van de deelnemende bedrijven is Vencomatic Group. Zij ontwikkelen technieken die je tegenkomt in de pluimveestal. Tijdens hun interactieve workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met een spel. De standhouders willen ze laten nadenken voer het proces dat komt kijken bij het broeden van eieren. Hiervoor hebben ze de eieren zelfs meegenomen. Thijs van Beers, werkzaam bij Vencomatic, vertelt: “In het begin zijn de leerlingen heel erg aan het denken en zoeken. De meesten zijn in eerste instantie niet heel erg enthousiast over de pluimvee sector, maar naarmate ze er meer over leren, komt dat enthousiasme wel echt op gang.”

  In totaal nemen 29 bedrijven en organisaties deel aan de Career Days Zuid. Naast Vencomatic Group zijn dat AAE, Abbott, Aircraft Maintenance & Training School, ASML, Avans Hogeschool, DAF Trucks, DHL, Ericsson, Fontys Hogescholen, Goflex Young Professionals, HAS Hogeschool, IVS Dosing Technology, IW Brabant, KUK Wijdeven, Maastricht University – Biomedical sciences, MARS Nederland, Ministerie van Defensie, Philips, Rijkswaterstaat, Royal Haskoning, SMC, Summa College – Engineering, Team Rembrandt, Ten Brinke, TU/e, Vanderlande en VDL.

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 19 september 2022

  ScienceMakers Awards 2022: Hét podium voor jong en innovatief talent

  Woensdagmiddag 21 september 2022 worden ruim 100 jongeren als ScienceMaker gehuldigd in het Philips Stadion in Eindhoven. Allemaal...

  Lees meer
  Nieuws - 07 september 2022

  “De 7 werelden van techniek, daar moet iedere school iets mee doen!”

  “Ik vind dat techniek voor iedereen hoort te zijn. En als je als leerkracht daarin iets wil betekenen,...

  Lees meer
  Nieuws - 22 juli 2022

  De leukste technische uitjes voor deze zomer op een rij!

  Het is zomervakantie! Naast genieten van een ijsje in de zon, is dit ook de perfecte tijd om...

  Lees meer