• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  10 december 2019

  Techniekuitjes voor in de Kerstvakantie

  Valt er geen sneeuw om sneeuwpoppen te bouwen deze kerstvakantie? Of vriest het niet genoeg voor een fijne schaatstocht? Ga dan op pad voor wat technische uitdagingen! Veel musea hebben speciale activiteiten tijdens de kerstvakantie. Een fijne afwisseling met alle familiebezoeken en cadeautjes. En ook nog eens leerzaam!

  Doe winterse proefjes in NEMO

  Tijdens de kerstvakantie is er bij NEMO extra veel te beleven! Doe winterse proefjes als ‘welk amandelspijs is echt?’ ‘hoe werkt een vuurpijl?’ en ‘wat doet strooizout met ijs?’. Maak je eigen tandwielen of sorteermachine of bezoek de demonstraties ‘Ruimteschip Aarde’ en ‘Kettingreactie’, die worden extra vaak gehouden tijdens de kerstvakantie. NEMO is zelfs beide kerstdagen en 1 januari open!

  NEMO, Amsterdam

  Beleef de kou in het Geofort

  Geofort staat deze kerstvakantie in het teken wat alles wat met de winter te maken heeft! Valt er geen sneeuw? Dan maak je het hier zelf op 27 december of 3 januari in het Geolab! Of ga aan de slag met andere spannende winterproefjes. Daarnaast ontmoet je ijsreuzen en ijskoude planeten of bouw je een ijsstad van Minecraft. En leef je helemaal uit in de GeoExperience, met o.a. Expedition Earth, de 4D globe en het geurendoolhof! Te koud? Dan draaien ze binnen leuke familiefilms zoals Ice Age.

  Geofort, Herwijnen

  Winterse sferen in het Spoorwegmuseum

  Gek op treinen? Ga dan deze kerstvakantie naar het Spoorwegmuseum in Utrecht! Special voor de kerst is het extra mooi aangekleed met lampjes, een schaatsbaan en koek-en-zopiekramen. Daarnaast ontdek je in het Techlab antwoorden op vragen als: hoe krijg een trein stoom? Waarom kan een duif op de bovenleiding zitten? Hoe remt een trein?

  Spoorwegmuseum, Utrecht

  Springen op de maan bij Space Expo

  Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. Hier maak je een spannende ontdekkingstocht door het heelal! Zo kun je een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Ook is er een tentoonstelling met honderd voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest, zoals de originele Soyuz capsule van André Kuipers.

  Space Expo, Noordwijk

  Op ontdekking in Continium

  Op naar Continium: vanaf 21 december is het compleet vernieuwde Explore Zone weer geopend! Experimenteer daarnaast in het Tinker Lab door zelf een stroomkring, knikkerbaan, of vliegbouwsel van alledaagse gebruiksvoorwerpen te bouwen of ontdek de wetenschapper in jezelf in het Science Lab. Of ontdek de wonderen van die ene alledaagse maar hele bijzondere uitvinding: de fiets. Op Tweede Kerstdag is er ook een speciale kerstbrunch.

  Continium, Kerkrade

  Boeken binden bij Grafisch Museum Groningen

  Bezoek het Grafisch Museum Groningen en leer alles over boeken drukken en binden, grafisch erfgoed en bijzondere druktechnieken of ga zelf aan de slag. Elke zondag is er ‘Druk Gedoe’ waar jong en oud leert boekbinden, papier scheppen, linosnede, droge naald, stof bedrukken of graveren en drukken in foam. Speciaal voor de kerst is er op 24 december ook kerstster marmeren, op 2 januari je eigen boekje binden en op 3 januari je stoffen tas bedrukken.

  Grafisch Museum, Groningen

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer