• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    13 oktober 2017

    Technetkring Meppel/Steenwijk: Techniek Tastbaar

    TechNet kring Meppel/Steenwijk heeft voor de derde keer Techniek Tastbaar georganiseerd, waar maar liefst 1500 bezoekers werden verwelkomd en 35 bedrijven hun bijdrage hebben geleverd. Dit keer vond het evenement plaats bij Stad & Esch in Meppel. De leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar konden techniek ervaren door vooral zelf aan de slag te gaan.

    Zo werden er bij Henk de Boer van E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf B.V. wel 300 vogelhuisjes in elkaar gezet. De leerlingen konden er boren, schroeven, een zinken dakje bevestigen en schilderen. Het enthousiasme voor deze activiteit bleef niet beperkt tot de leerlingen. Henk geeft aan dat er ook ouders zijn geweest die hem nog via Facebook hebben bedankt. Een ander voorbeeld geeft Marcel Kiekebos van Kiekebos & Bakker Klimaattechniek VOF. Hier konden leerlingen de beginletter van hun eigen naam buigen en solderen. Ook voor deze activiteit was het animo groot, er werd gedurende de dag maar liefst 50 meter koelleiding gebruikt.

    Naast het inspireren van leerlingen en ouders, werd de gelegenheid ook aangegrepen om ondernemers en docenten meer met elkaar in contact te brengen. Op deze manier weten zij elkaar beter te vinden op het moment dat er stages ingevuld moeten worden. Het is belangrijk dat de leerlingen ook via de docent betrokken worden bij de technische bedrijvigheid in hun eigen regio.

    De volgende edities van Techniek Tastbaar staan gepland in Drachten (3 november), Leeuwarden (24 november) en Sneek (maart 2018). In 2018 zal TechNet kring Meppel/Steenwijk de 4 editie in oktober plannen.

    Bekijk de Facebookpagina van Techniek Tastbaar of de onderstaande compilatievideo:

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer