• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    07 maart 2019

    Symposium “Als ik later groot ben…- Beroepsoriëntatie op de basisschool”

    Symposium “Als ik later groot ben…- Beroepsoriëntatie op de basisschool”

    Waarom is het belangrijk dat jonge kinderen in aanraking komen met de wereld van werk? Hoe doe je dat op een manier die past bij de belevingswereld van het jonge kind? Hoe laten we meer kinderen in aanraking komen met technische beroepen?

    TechniekTalent.nu en TechYourFuture onderzochten wat Nederlandse basisscholen aan beroepsoriëntatie doen en hoe ze dat aanpakken. Tijdens het symposium “Als ik later groot ben…- Beroepsoriëntatie op de basisschool” op 23 mei presenteren we de laatste inzichten en laten we zien hoe jouw school, bedrijf of netwerk hierin een belangrijke rol speelt. Het belooft een inspirerende middag te worden met keynotes van internationale wetenschappers en verhalen uit de onderwijspraktijk. Meld je meteen aan!

    Waar en wanneer?

    Datum: donderdag 23 mei van 12:00 tot 17:00 uur
    Locatie:  Sonnenborgh museum en sterrenwacht. Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht
    Doelgroep: organisaties, directies, beleidsmedewerkers, onderzoekers en bedrijven die zich willen verdiepen in beroepsoriëntatie op de basisschool
    Taal: een deel van het programma is Engelstalig

    Voor wie?

    Dit symposium is voor iedereen die meer wil weten over beroepsoriëntatie bij jonge kinderen. Wil jouw school(bestuur) meer aandacht besteden aan beroepsoriëntatie? Ontvangt jouw bedrijf regelmatig basisschoolleerlingen en wil je weten hoe je beter kunt aansluiten bij de belevingswereld van hen? Of zet jouw organisatie zich in om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap & technologie en ben je benieuwd hoe je ze kunt inspireren over de wereld van werk? Dan is dit symposium zeker iets voor jou!

    Keynotes van internationale wetenschappers

    In een divers programma nemen wetenschappers prof. dr. Juliette Walma van der Molen (University of Twente), dr. Lea Ferrari (University of Padova) en dr. Jennifer DeWitt (University College London) je mee in hun onderzoek, delen ze hun kennis en geven aanbevelingen voor de praktijk. Laat je daarnaast inspireren door de verschillende aanpakken van Nederlandse basisscholen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer