• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    21 november 2016

    Succesvolle eerste editie van de Careerday-on-Tour in Twente

    Succesvolle eerste editie van de Careerday-on-Tour in Twente

    Succesvolle eerste editie van de Careerday-on-Tour in Twente

    Op 2 en 3 november jl. organiseerde Jet-Net Oost i.s.m. Techniekpact Twente de eerste editie van de Careerday-on-Tour. Zo’n 200 havo- en vwo bovenbouwleerlingen kregen de gelegenheid om op een actieve manier kennis te maken met regionale technologiebedrijven. De Careerday-on-Tour is ontstaan op verzoek van regionale Jet-net bedrijven in Twente. Zij wilden leerlingen graag in hun eigen werkomgeving ontvangen om ze te laten zien hoe leuk en uitdagend een toekomst in de techniek kan zijn. Voor de leerlingen is het een ideale gelegenheid om in aanraking te komen met deze technologiebedrijven en deze ervaring mee te nemen in hun toekomstplannen. De leerlingen gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden of rekenen. Kortom ervaren!

    De deelnemende bedrijven waren Akzo Nobel, Thales NL en de Normagroep uit Hengelo, Demcon uit Enschede en VDL-ETG, PANalytical, Machinefabriek Boessenkool en Waterschap Vechtstromen uit Almelo. De scholen die deelnamen waren Het Assink Lyceum (Haaksbergen), Bataafs Lyceum (Hengelo), Carmel College Salland (Raalte), OSG Erasmus (Almelo), Pius X College (Almelo), het Twickelcollege (Hengelo) en De Waerdenborch uit Holten.

    Uit de evaluatie onder deelnemende scholen en bedrijven blijkt dat ze zeer tevreden zijn over deze nieuwe opzet en graag een volgende keer opnieuw willen deelnemen.

    Meer informatie
    Jet-Net Oost: Marieke Rinket: 06-15 422 163

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer