• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    06 april 2021

    Schrijf je nu in voor de Grootste Online Escaperoom van Nederland

    Tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) gaan 100.000 leerlingen ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland. Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit doen we op zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en nemen het initiatief voor deze actie.

    Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki heeft een missie: zij wil als eerste een klimaatneutrale zeiltocht om de wereld maken. Dit gaat haar alleen lukken met de inzet van technologie. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen? Ben je leerkracht van een groep 7 of 8 op een basisschool of ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland!

    Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap- en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!

     

    Ontwikkel digitale vaardigheden en kom in actie tegen klimaatverandering!

    Wil je nu alvast aan de slag met digitale vaardigheden? Kijk dan op de doorlopende leerlijn digitale vaardigheden van FutureNL.

    Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is daarom ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer