• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    06 april 2021

    Schrijf je nu in voor de Grootste Online Escaperoom van Nederland

    Tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) gaan 100.000 leerlingen ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland. Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit doen we op zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en nemen het initiatief voor deze actie.

    Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki heeft een missie: zij wil als eerste een klimaatneutrale zeiltocht om de wereld maken. Dit gaat haar alleen lukken met de inzet van technologie. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen? Ben je leerkracht van een groep 7 of 8 op een basisschool of ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland!

    Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap- en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!

     

    Ontwikkel digitale vaardigheden en kom in actie tegen klimaatverandering!

    Wil je nu alvast aan de slag met digitale vaardigheden? Kijk dan op de doorlopende leerlijn digitale vaardigheden van FutureNL.

    Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is daarom ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 09 mei 2022

    “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren”

    Op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 is het Game On in de regio West-Brabant! Tijdens deze...

    Lees meer
    Nieuws - 03 mei 2022

    Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

    Op donderdag 21 april was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd...

    Lees meer
    Nieuws - 14 april 2022

    Don Bosco College: ‘Een gastles die volledig aansluit op onze technische leerlijn’ 

    Jongeren enthousiast maken voor de techniek. Hoe doe je dat? Bedrijven die actief zijn in de technische sector...

    Lees meer