• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    28 maart 2017

    Scholieren testen wetenschapskennis tijdens Bèta Battle

    Maandag 10 april strijden 120 scholieren in de Bèta Battle, voorheen de Jet-Net Kwis. Tijdens deze Noordelijke Jet-Net wetenschapsquiz tonen bedrijven in het Noorden hun wetenschap en technologie aan de scholieren van de onderbouw van de havo- en vwo-scholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Via voorrondes op internet worden de leerlingen geselecteerd om aan de Bèta Battle te kunnen meedoen. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

    De Bèta Battle wordt georganiseerd door organisaties die lid zijn van het Jongeren en Technologie Netwerk Jet-Net, een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. De voorselectie via internet is nieuw dit jaar. De deelnemers moeten in een kennistoets over de deelnemende bedrijven ook hun kennis over biologie, scheikunde, natuurkunde en de wiskunde gebruiken. Naast deze voorselectie in vier voorrondes, doen er dit jaar ook meer scholen en bedrijven mee.
    Op de quizdag geven de deelnemende bedrijven ook workshops. Zo verzorgt de NAM een workshop over geologie, AkzoNobel over zout en geven de wiskundigen van de RUG een workshop over het belang van binaire getallen. Aan het eind van de dag wordt bekend wie de winnaar is van de Bèta Battle.
    Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een initiatief van het bedrijfsleven en in november 2002 opgericht door AkzoNobel, DSM, Philips, Shell en Unilever. Jet-Net opereert al ruim dertien jaar op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in de bèta en technologie. Sinds 2013 richt Jet-Net zich, onder het label Jet-Net Junior, ook op het basisonderwijs en het verrijken van Wetenschap & Technologie onderwijs met context uit het bedrijfsleven.
    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer