• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    09 oktober 2019

    Scholieren ervaren regionale technologiebedrijven tijdens Careerday-on-Tour

    Het is weer tijd voor de jaarlijkse Careerday-on-Tour van Jet-Net & TechNet! Op 15 en 17 oktober openen zeventien bedrijven in de regio Twente hun deuren voor zo’n 450 bovenbouwleerlingen vmbo, havo en vwo. Op 22 en 23 oktober is het de beurt aan zes bedrijven en zo’n 90 leerlingen in Zuid-Limburg.

    Met de Careerday-on-Tour maken leerlingen op een actieve manier kennis met moderne technologie binnen regionale bedrijven. Zo worden ze gestimuleerd om na te denken over een vervolgopleiding en baan in de techniek.

    De scholen bezoeken met hun leerlingen in één dagdeel twee bedrijven. De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speeddates met medewerkers, een rondleiding door het bedrijf en een actieve opdracht op de werkvloer. De te bezoeken bedrijven zijn bijzonder divers: van een ingenieursbureau tot groot onderhoud tot ontwerper van industrieterreinen. Er is dus een grote diversiteit aan beroepsbeelden en rolmodellen waar de leerlingen mee in contact komen.

    Bij de editie in Twente komen bij het bedrijf Demcon uit Enschede twee scholen met in totaal 50 leerlingen een ochtend lang op bezoek voor de speciaal ontwikkelde Escaperoom. Tijdens deze Escaperoom worden de scholieren op verschillende vlakken inhoudelijk uitgedaagd. Om de oplossing binnen de tijd te vinden, is een goede samenwerking essentieel. Kortom, er valt genoeg te beleven tijdens de Careerday-on-Tour!

    De Careerday-on-Tour in regio Twente wordt georganiseerd in samenwerking met Techniekpact Twente. De volgende bedrijven nemen deel aan deze editie: Boessenkool, ETC, Geas, HP Valves, Medisch Spectrum Twente, Rosen, Sensata, SES, Sigmax, Spit, Thales, TKF, Trioliet, VDL-ETG, Voortman, WILA.

    De volgende bedrijven doen mee aan de Careerday-on-Tour in Zuid-Limburg: Arlanxeo, Royal HaskoningDHV, Fibrant, Mijnwater, Vynova, Sitech.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer