• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  09 oktober 2019

  Ruim 4000 leerlingen, docenten en ouders op eerste Techport Technologieweek

  Van 7 tot en met 11 oktober doen 800 vmbo, havo en vwo-leerlingen, 2000 leerlingen uit groep 7/8, ouders, docenten, ambtenaren en het bedrijfsleven uit de IJmond mee aan de eerste Techport Technologieweek. De evenementen in deze week staan volledig in het teken van het promoten technologie.

  Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Vooral in de IJmond liggen de banen voor het oprapen door de aanwezigheid van grote spelers als Tata Steel, Crown van Gelder, het sluizencomplex en de opkomst van offshore wind. Binnen Techport werken bedrijven, overheid en scholen samen om te zorgen voor voldoende aanwas voor de technologische beroepen.

  Tijdens de evenementen Tech Your Talent en Promotie Event Techniek in de sporthal in Beverwijk geven meer dan 35 regionale bedrijven en onderwijsinstellingen workshops aan leerlingen uit het voortgezet- en basisonderwijs. Op deze manier doen de leerlingen een divers beeld op van technologische beroepen en studies. Zo kunnen zij onder andere bedrijven bezoeken als PWN, Vitasys en Infrabindt.

  Voor het bedrijfsleven, bestuurders van scholen en de overheid is op 9 oktober het jaarlijkse Techport Netwerkevent in de Felison Cruise Terminal. Centraal bij dit evenement staat de samenwerking tussen bedrijven en scholen. Daarnaast neemt Rina Joosten, co-founder van Seedlink Tech, een tech scale-up voor Artificiële Intelligentie (AI), de deelnemers mee in de mogelijkheden en kansen van digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie. Aanmelden voor het Techport Netwerkevent kan via techport.nl.

  Tijdens de Techport Technologieweek is er voor het eerst een speciaal programma voor docenten en ouders. Docenten van stichting OPO IJmond krijgen tijdens de studiedag concrete handvatten om technologie onderwijs toe te passen in de klas. Boy, de bekende vlogger van Quest Jr. brengt een bezoek aan de studiedag en zal live één van zijn experimenten uitvoeren.

  De ouders van de leerlingen uit groep 7/8 zijn welkom op donderdag 10 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in sporthal Beverwijk. Deze ouders staan samen met hun kind op het punt om een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Een moeilijke taak, want hoe weet je waar het talent van je kind het best tot zijn recht komt? Waar kies je voor? Naast praktijkvoorbeelden ontdek je als ouder dat er een grote variatie is aan technische beroepen en dat er voor ieder kind toekomst mogelijkheden zijn in de technologie! Aanmelden voor dit programma kan via http://bit.ly/TTW-ouders

  Meer informatie over de Techport Technologieweek is te vinden op www.techport.nl en op social media met #TTW.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer