• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  10 oktober 2022

  Ruim 100 leerlingen gehuldigd tijdens 8e editie van ScienceMakers Awards

  Op woensdag 21 september 2022 heeft weer een succesvolle editie van ScienceMakers Awards plaatsgevonden. In het Philips Stadion in Eindhoven zijn ruim 100 jongeren die uitblinken op het gebied van wetenschap, techniek, maken en uitvinden voor de 8e keer gehuldigd. Ook ontvingen ze een Award voor hun bijzondere prestaties. Dit gebeurde in aanwezigheid van presentator Dennis Weening en PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho.  

  Waarom gehuldigd?
  Door heel Nederland – en ook in het buitenland – vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie, maken en uitvinden. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren (10-18 jaar) de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. Sinds 2015 huldigt Nederland dit talent tijdens ScienceMakers Awards.

  Huldiging: stralend, inspirerend en speciale gasten
  De weergoden waren de jonge talenten gunstig gezind: het was een prachtige, zonnige dag. Precíes wat nodig was om de jongeren in het zonnetje te zetten en te laten stralen. Een mooie huldiging vanuit de eretribune: met volop blije gezichten en een fantastische ScienceMakers Award 2022, bedacht en gemaakt door het Fablab in Groningen.

  Aan inspiratie geen gebrek tijdens de huldiging: presentator Dennis Weening is met alle jongeren in gesprek gegaan over wat zij hebben gedaan, bedacht en gemaakt. Hiernaast werd er een mooie keynote verzorgd door Fabienne van de Weiden, co-founder LABELEDby., over haar passie voor duurzame productie en fashion technology.

  De ScienceMakers werden nog verrast door speciale gasten tijdens de huldiging: PSV-spelers Sávio Moreira de Oliveira & André Ramalho wilden met eigen ogen zien welke talenten in “hun” stadion gehuldigd werden. Een groepsfoto met beiden spelers kon uiteraard niet ontbreken. Ook liepen de spelers nog een rondje over de Expo.

  Expositie van projecten
  Na de huldiging vond de Expo plaats waar veel van de ScienceMakers hun project tentoongesteld hebben. Op de drukbezochte Expo was de sfeer heel goed. De jongeren werden vergezeld door onder meer ouders en leraren, en ook verschillende wedstrijdcoördinatoren waren aanwezig bij de bijzondere dag. Hiernaast brachten de gasten van het Jubileum van het Jongeren en Technologie netwerk Jet-Net een bezoek aan de Expo, onder meer mensen uit het technisch bedrijfsleven, om meer te horen over en te zien van de veelzijdige en interessante projecten van de ScienceMakers.

  >> Ben je benieuwd naar alle foto’s van ScienceMakers Awards 2022? Je vindt ze hier. <<

  De winnende projecten

  Door heel Nederland – en ook in het buitenland – vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. De afgelopen twee jaar gebeurde dit in de online campagne ScienceMakersLAB. Deze 8e editie staan alle podium weer op een fysiek podium! Alle winnaars ontvangen uiteraard ook hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie, die ontwikkeld is door het Fablab in Groningen.

  Benieuwd naar wat deze jongeren bedacht, gedaan en gemaakt hebben?

  ScienceMakers aan het woord!
  Op 21 september zijn we ook met een aantal ScienceMakers in gesprek gegaan. Om hen beter te leren kennen én om meer te weten te komen over hun project:

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer