• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    23 april 2020

    Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum wint online Bèta Battle

    Door de huidige omstandigheden werd de Bèta Battle dit jaar online gehouden, maar dat mocht de pret niet drukken. Vijf scholen streden om de eerste plaats, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum uit Appingedam ging er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor. Individueel eindigde Iva Beemster op de eerste plek, voor Marta Kavatsyuk beide van het Praedinius Gymnasium. Arvid Groeneveld van de winnende school eindigde op de derde plek.

    De finale opdrachten

    De finale bestond uit drie opdrachten: wiskundig geheimschrift, een kennisquiz en het mysterie van de steen. Voor de laatste opdracht moest een steen van straat worden gehaald en worden uitgezocht wat het precieze gewicht van de steen was. Iedere finalist gebruikte op zijn eigen wijze de zogenaamde ‘onderdompel-methode’, deze werd vervolgens creatief op video vastgelegd. “Petje af voor de scholieren, ieder heeft ondanks de omstandigheden enthousiast en creatief meegedaan”, vertelt Theo Jurriens, digitaal gastheer van de Bèta Battle en verbonden aan de Faculteit Science & Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

    Pittige voorrondes

    Alle leerlingen die in de finale stonden, zitten in de tweede klas van de havo of het vwo. Ze zijn online geselecteerd door middel van vier voorrondes met pittige vragen. De onderwerpen van de vragen in de voorrondes waren gerelateerd aan de deelnemende bedrijven. Dit jaar waren de bedrijven BASF, FrieslandCampina, NAM, Nouryon, Philips, Provincie Drenthe, Rijksuniversiteit Groningen en Wetsus van de partij. Al deze bedrijven zijn onderdeel van het netwerk van Jet-Net & TechNet en namen dit jaar de organisatie van de Bèta Battle op zich.

    Samen met de deelnemende scholen Vincent van Gogh en Dr. Nassau College Assen, CSG Dingstede Meppel, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum Appingedam, Carmel College en Esdal College Emmen, CSG Liudger Drachten, Leeuwarder Lyceum Leeuwarden, Praedinius Gymnasium Groningen, Stadslyceum Groningen en RSG de Borgen Leek was de Bèta Battle ondanks de bijzondere omstandigheden wederom een succes. Op naar volgend jaar!

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer