• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    10 oktober 2019

    Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover festival

    Het Generation Discover festival was dit jaar grootser opgezet dan ooit in Rotterdam Ahoy. Meer dan 30 partijen sloegen afgelopen week de handen ineen om jongeren tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie. En dat is gelukt! 35.000 bezoekers, waaronder een recordaantal van ruim 300 schoolklassen met zo’n 13.000 leerlingen zijn tijdens dit gratis vijfdaagse evenement op ontdekkingsreis gegaan in de wereld van morgen.

    Extra technici nodig

    Jongeren die een technische opleiding afronden vinden makkelijker een passende baan in vergelijking tot andere sectoren. Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid hebben namelijk naar schatting op termijn jaarlijks 30.000 extra technici nodig. (1) Met het Generation Discover festival willen de deelnemende partijen jongeren in een vroeg stadium enthousiast maken voor de mogelijkheden die een technische opleiding biedt, om zo de instroom naar technisch onderwijs te vergroten en de aansluiting met de arbeidsmarkt te verbeteren.

    Wetenschap en technologie beleven

    “We hebben het Generation Discover festival nu voor de vierde keer georganiseerd en je ziet aan de gezichten van de jongeren dat ze het leuk vinden en nieuwsgierig zijn. Het is dé plek waar zij wetenschap en technologie écht kunnen beleven. Ik ben in het bijzonder blij dat we ook de jeugd die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komt met deze onderwerpen een mooie ervaring hebben kunnen geven,” zegt Anne Schreuder, festivaldirecteur en MVO Manager van Shell Nederland.

    Ze vervolgt: “In aanvulling op het festival, gaan we dit schooljaar samen met verschillende musea door het hele land van start met een speciaal programma om wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk te maken.”

    Meer informatie en beelden van het Generation Discover festival vind je hier.

    (1) Bron: Onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA).

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer