• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 september 2021

  Provincie Gelderland werkt met Jet-Net & TechNet aan meer en beter W&T onderwijs

  Om de instroom in de technische sectoren te helpen verbeteren start de Provincie Gelderland een programma gericht op schoolleiders, leerkrachten en pabo-studenten in het primair onderwijs. Doel is om in 2021 en 2022 alle Gelderse basisscholen concreet te ondersteunen bij implementatie van hun wetenschap en technologie (W&T) onderwijs. Dit project sluit aan bij de landelijke Techniekpact-doelstelling om 10-op-10 leerlingen kennis te laten maken met techniek en technologie. Jet-Net & TechNet ontwikkelde de implementatieaanpak en verzorgt de uitvoering van het project.

  Het initiatief komt van gedeputeerde Peter Kerris, verantwoordelijk voor onder andere ‘onderwijs en arbeidsmarkt’. “Wij onderschrijven de ambitie om alle kinderen kennis te laten maken met techniek en technologie, zodat leerkrachten talenten kunnen ontdekken, leerlingen kunnen motiveren en zo hun kinderen goed voorbereiden op de toekomst” stelt Brigitte Jansen, beleidsmaker & regioadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij Provincie Gelderland. “We hebben allereerst een inventarisatie laten maken in hoeverre basisscholen in onze provincie aandacht geven aan wetenschap en technologie in hun curriculum. En nu werken we aan meer W&T in het DNA van Gelderse scholen”.

  Programma start eind oktober
  Vanaf eind oktober worden schoolleiders en leerkrachten in het basisonderwijs benaderd. Zijn ze ‘starter’, ‘ontwikkelaar’ of eigenlijk meer een ‘voorloper’ als het gaat om implementatie van W&T onderwijs binnen hun school? Afhankelijk van waar ze staan met hun huidige W&T aanpak kunnen ze deelnemen aan inspiratieworkshops, zogenoemde ‘W&T Café’s’ en bedrijfsbezoeken. Het programma is in samenwerking met Jet-Net & TechNet samengesteld, wordt door hen uitgevoerd en is geheel kosteloos.

  Samenwerking met Iselinge Pabo en VOG
  Om nog meer inzicht te krijgen in wensen en behoeften van schoolleiders en schoolteams worden in samenwerking met Iselinge Pabo ook nog ‘academische werkplaatsen’ ingericht. Daarnaast wordt op drie scholen van de Veluwse Onderwijsgroep (VOG) een ‘pilot doorlopende leerlijn’ uitgevoerd. Tijdens een afsluitende W&T Conferentie – verwacht in de tweede helft van 2022 – worden de uitkomsten van de academische werkplaatsen en van de pilot gedeeld met de aanwezigen.

  Meer weten?
  Schoolleiders en leerkrachten in het basisonderwijs in de provincie Gelderland worden automatisch vanaf eind oktober via e-mail benaderd. Dan worden zij uitgenodigd om gebruik te maken van dit ondersteuningsaanbod. Wilt u niettemin al eerder meer weten? Neem dan eventueel contact op met projectleider Marike van Wezenberg, accounthouder Jet-Net & TechNet / E m.vanwezenberg@jet-net.nl / M 06 – 2473 9700.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer