• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 september 2021

  Provincie Gelderland werkt met Jet-Net & TechNet aan meer en beter W&T onderwijs

  Om de instroom in de technische sectoren te helpen verbeteren start de Provincie Gelderland een programma gericht op schoolleiders, leerkrachten en pabo-studenten in het primair onderwijs. Doel is om in 2021 en 2022 alle Gelderse basisscholen concreet te ondersteunen bij implementatie van hun wetenschap en technologie (W&T) onderwijs. Dit project sluit aan bij de landelijke Techniekpact-doelstelling om 10-op-10 leerlingen kennis te laten maken met techniek en technologie. Jet-Net & TechNet ontwikkelde de implementatieaanpak en verzorgt de uitvoering van het project.

  Het initiatief komt van gedeputeerde Peter Kerris, verantwoordelijk voor onder andere ‘onderwijs en arbeidsmarkt’. “Wij onderschrijven de ambitie om alle kinderen kennis te laten maken met techniek en technologie, zodat leerkrachten talenten kunnen ontdekken, leerlingen kunnen motiveren en zo hun kinderen goed voorbereiden op de toekomst” stelt Brigitte Jansen, beleidsmaker & regioadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij Provincie Gelderland. “We hebben allereerst een inventarisatie laten maken in hoeverre basisscholen in onze provincie aandacht geven aan wetenschap en technologie in hun curriculum. En nu werken we aan meer W&T in het DNA van Gelderse scholen”.

  Programma start eind oktober
  Vanaf eind oktober worden schoolleiders en leerkrachten in het basisonderwijs benaderd. Zijn ze ‘starter’, ‘ontwikkelaar’ of eigenlijk meer een ‘voorloper’ als het gaat om implementatie van W&T onderwijs binnen hun school? Afhankelijk van waar ze staan met hun huidige W&T aanpak kunnen ze deelnemen aan inspiratieworkshops, zogenoemde ‘W&T Café’s’ en bedrijfsbezoeken. Het programma is in samenwerking met Jet-Net & TechNet samengesteld, wordt door hen uitgevoerd en is geheel kosteloos.

  Samenwerking met Iselinge Pabo en VOG
  Om nog meer inzicht te krijgen in wensen en behoeften van schoolleiders en schoolteams worden in samenwerking met Iselinge Pabo ook nog ‘academische werkplaatsen’ ingericht. Daarnaast wordt op drie scholen van de Veluwse Onderwijsgroep (VOG) een ‘pilot doorlopende leerlijn’ uitgevoerd. Tijdens een afsluitende W&T Conferentie – verwacht in de tweede helft van 2022 – worden de uitkomsten van de academische werkplaatsen en van de pilot gedeeld met de aanwezigen.

  Meer weten?
  Schoolleiders en leerkrachten in het basisonderwijs in de provincie Gelderland worden automatisch vanaf eind oktober via e-mail benaderd. Dan worden zij uitgenodigd om gebruik te maken van dit ondersteuningsaanbod. Wilt u niettemin al eerder meer weten? Neem dan eventueel contact op met projectleider Marike van Wezenberg, accounthouder Jet-Net & TechNet / E m.vanwezenberg@jet-net.nl / M 06 – 2473 9700.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 18 oktober 2022

  Leerlingen raken SUPERPOWERED tijdens kick-off FIRST LEGO League in Eemscentrale

  Op 14 oktober jl. bezochten honderd leerlingen van verschillende VO-scholen uit de regio’s Stad Groningen en Eemsdelta de...

  Lees meer
  Nieuws - 10 oktober 2022

  Ruim 100 leerlingen gehuldigd tijdens 8e editie van ScienceMakers Awards

  Op woensdag 21 september 2022 heeft weer een succesvolle editie van ScienceMakers Awards plaatsgevonden. In het Philips Stadion...

  Lees meer
  Nieuws - 28 september 2022

  20 jaar Jet-Net: technologie belangrijker dan ooit!

  Dit schooljaar bestaat Jet-Net 20 jaar. Het feestjaar werd afgelopen woensdag 21 september afgetrapt vanuit het Philips Stadion...

  Lees meer