• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    31 augustus 2020

    Poster met de 7 werelden van techniek: help je leerlingen techniek ontdekken!

    Dit schooljaar je leerlingen helpen de wereld van techniek echt te ontdekken? Gebruik dan de nieuwe poster van de 7 werelden van techniek! Wat dacht je van de wereld Hi-tech & Science? Of Digitaal, Media & Entertainment? Of Voeding & Natuur? Samen met de andere hulpmiddelen van de 7 werelden van Techniek geef je leerlingen een goed beeld van alle carrièremogelijkheden in de techniek en technologie!

    Geef jij de poster een mooie plek in het klaslokaal? Met behulp van de poster maak je in een oogopslag de diverse technische werelden zichtbaar voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een goede gelegenheid om het gesprek met je leerlingen aan te gaan en de lesstof te koppelen aan één van de 7 werelden van techniek! De 7 werelden zijn:

    • Mens & Gezondheid
    • Energie, Water & Veiligheid
    • Voeding & Natuur
    • Wonen, Werken & Verkeer
    • Ontwerp, Productie & Wereldhandel
    • Digitaal, Media & Entertainment
    • Hi-tech & Science

    Genoeg diversiteit voor iedereen dus! Met behulp van de poster neem je je leerlingen mee op ontdekkingsreis, waarbij voor elke leerling wel iets te vinden is dat aansluit bij zijn of haar interesse en belevingswereld. Vraag de poster hier gratis aan.

    Video’s, visuals en de Inspiratieles

    Gebruik naast de poster ook de video’s, visuals en de Inspiratieles van de 7 werelden van techniek, zo help je leerlingen echt te ontdekken of techniek iets voor hen is. Voor elke wereld zijn er aparte visuals en video’s om goed te laten zien wat de wereld precies inhoudt. Je vindt deze video’s en visuals hier.

    Wil jij graag langer stilstaan bij de 7 werelden van techniek? Doe dat dan met de Inspiratieles, een interactieve digibordles waarmee leerlingen van het vmbo en de havo zien wat dat de wereld van techniek heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken. De les informeert, inspireert en interesseert leerlingen voor techniek en helpt ze bij het kiezen van een profiel. Vraag de gratis les hier aan.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer