• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    05 februari 2020

    Opleiding procestechniek Tata Steel Academy beste van Nederland

    De opleiding procestechniek van de Tata Steel Academy in IJmuiden is door De Keuzegids uitgeroepen tot de beste opleiding in zijn soort van Nederland. Met een slagingspercentage van 91 procent in 2019 ligt het ver boven het gemiddelde van 65 procent wat bij een gemiddelde mbo-opleiding het slagingspercentage is.

    Succesformule technisch onderwijs

    Fabiènne Hendricks, manager van de Tata Steel Academy, is apetrots op deze erkenning. “Het krijgen van deze erkenning is loon naar werken voor de praktijkbegeleiders van Tata Steel en de docenten van het Nova College die de theorielessen verzorgen”, vertelt ze in diverse media. “Samen zijn we erin geslaagd om een succesformule te creëren op het gebied van technisch onderwijs.” De voorselectie, de intensieve begeleiding en de motivatie van de leerlingen dragen bij aan dat succes volgens Hendricks. Naast procestechniek scoren ook de opleidingen werktuigbouwkunde en elektrotechniek hoog in De Keuzegids.

    Strenge voorselectie

    Studenten weten al langere tijd dat ze bij de Tata Steel Academy moeten zijn voor kwalitatief onderwijs, jaarlijks krijgt de opleiding procestechniek zo’n 500 aanmeldingen binnen terwijl er maar plek is voor 170 studenten. Hierdoor kan een voorselectie gehouden worden op technische affiniteit, communicatievaardigheden, wiskundig inzicht en conditie. Hendricks tegen Trouw: “Conditie omdat we werken in ploegendiensten en daar horen ook nachtdiensten bij. Daarom vinden we een goede gezondheid belangrijk. Je moet fit en scherp blijven voor je eigen veiligheid en die van je collega’s.”

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer